Tur på Österlen

Vilken härlig helg! Jag och en annan trädgårdsnörd tog en rundtur på Österlen.
Först ut var Ulriksdals i Kivik.
Alla dessa underbara julrosor lyckades jag motstå, men föll pladask för en liten lönn. 'Acer palmatum 'Orange Dream' bor numera hos mig.

Efter det blev det Haven där massor av vill-ha saker finns.
En liten ungersk blåsippa fick följa med härifrån.
 
 Avslutningsvis blev det Åbergs i Ystad där vi lyckades fylla fyra plantkassar. En utav mina fynd var Cardamine kitaibeli - ljusgul tandrot. Den har jag aldrig sett innan men blev mycket förstjust i både bladverket och blomman.

 Resten av helgen gick åt till att gräva ner fynden, flytta några trångbodda buskar och bygga vidare på slänten. Jättestenarna som håller jorden längst upp är lagda och en av mina underbara söner har hjälpt till att släpa ihop stenar som ska utgöra fyllning i mittdelen. Det kanske finns ett slut på eländet ändå.  
(med lite värk i ryggen)

Kommentarer

 1. Vilken fin lönn du köpt. Låter som om du haft en underbar helg!
  ha nu en fin vecka!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!

  Såg dig i min följarlista - vad kul och välkommen! Oj, vilken mysig trädgård du verkar ha...det där nedgrävda badkaret och mossan och.......ja, allt....Helt i min smak! Du åker upp i min blogglista direkt!

  Ha' det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre