Ett projekt i hamn!

Under våren förra året påbörjades projekt 'Japanhörnet'. Här skulle stå några få buskar, ett litet träd och endast vitblommande perenner. Någon form av fågelbad skulle också finnas. Runt detta skulle sen läggas grus. Stopp - inget mer! Det var tanken alltså.

Miscanthusgräset stod redan på plats så med den som utgångspunkt grävde jag upp en bit av gräsmattan och flyttade dit en Maackia amurense, perukbuske och vitbrokig kornell. Vår gamla parabol fick agera fågelbad med en luddig idé om att klä in den i mosaik eller gjuta ner den i betong i framtiden.
(bild från juli förra året)

Sen behövde en mörkbladig fläder flyttas akut, nya inköp behövde tillfälliga platser, jag fick ett gäng torvblock utan kostnad och allt hamnade i det än så länge luftiga japanhörnet.
Man kan ju bara gissa hur det gick till när hösten kom och alla reaväxter skulle i jorden. Ja, ja  nästan allt går ju att flytta utan några större problem.


Idag har jag rensat i japanhörnet och inser att inget kommer att flytta förrän det har vuxit ur sin plats eller blir undanträngd av andra. Det kommer aldrig att bli några vackra, stilrena, strikta rabatter hos mig. Om det här är sillsallad så gillar jag sillsallad. Jag har till och med hittat en självsådd (??) liten brunfärgad salladsplanta i denna rabatt. Samt en liten lönnplanta som är helt kycklinggul. Växtlistan i denna rabatt än så länge: 1 maackia amurense, 1 mörk fläder, 1 perukbuske, 1 katsura, 1 azalea, 2 olika miscanthusgräs, 7 olika heuchera. 2 olika pioner, ett antal iris av olika sorter, 1 flikbladig lönn, 1 akebia, 1 clematis integrifolia, 1 olvon, campanula, bollviva, hosta ......
Det finns fortfarande tomma ytor men nu ska jag verkligen försöka att låta bli nyplanteringar och låta de som står få växa till sig och ta större ytor. (Men, vem lurar jag egentligen, snart står jag väl med en liten nyinköpt planta och gräver ett hål.)


 Det blev absolut inte som jag tänkt mig men det är väl tur att man kan ändra sig!


Kommentarer

 1. Jag log igenkännande när jag läste din beskrivning av den nya hörnan..... Skulle kunnat vara jag..... :-)

  Även om det inte blev som du ursprungligen tänkte, blev det jättefint! Det gäller att vara flexibel i tankarna - eller hur :-) När den kreativa processen sätter igång vet man aldrig var man hamnar....

  Ha en bra dag!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Jag tycker din 'japanhörna' ser fantastiskt fin ut Lotta! Verkligen hellyckad. Och du har också många spännande växter! Din mörka azalea verkar mycket intressant. Vad blir det för färg på den när den slår ut? Namn?

  SvaraRadera
 3. Det blev fantastiskt mysigt, lummigt och härligt i din "japanhörna"! Så många fina växter du har!
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 4. Mmmm, helt i min smak! lummigt , mysigt, busigt. Tycker att det är okej med lite rabatter som lever sitt eget liv. Tycker att det låter som min lilla hörna med tomma ytor. men det fyller nog ut bra när det har vuxit upp lite, det jag har.
  Ha det bra!
  Pella

  SvaraRadera
 5. Ser jättefint ut redan! Du kan vara helnöjd

  /Anette

  SvaraRadera
 6. Tack snälla för alla uppmuntrande kommentarer.
  Ingmarie, min 'mörka' azalea är inköpt som en 'August Moon' på rea. Väntade med spänning på blommorna men de läckra knopparna övergick så småningom till jordgubbsrött och blommorna blev rätt så starkt rosa. Tyvärr något av en besvikelse.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick