Hemslöjdarna är i farten igen

Oj oj oj!!
Nu lyser flitens lampa i nästan alla mina buskar och träd. Det spinns, vävs och knypplas i ett vansinnigt tempo och jag som lovat mig själv att aldrig giftbekämpa får arbeta intensivt med sekatören.
Efter år av erfarenhet vet jag att jag aldrig hinner med i hemslöjdarnas tempo utan får ge upp och titta på något annat i stället. Nävor brukar vara ett säkert kort.

  (G.phaeum, 'Purple Haze', 'Johnsons Blue', namnlös, 'Splish Splash', 'Patricia')

Så även i år, inte en larv så långt ögat kan se. Det är nästan så jag kan glömma hur dom små käkarna mal på ovanför mitt huvud.
Kommentarer

 1. Hihi.... Du är fyndig på att beskriva något som urtrist som ohyra...... 'Hemslöjdare'...... 'flitens lampa'.... Så ska jag också tänka i fortsättningen.... Använder inte heller något gift. Det enda jag kan spruta på är växtsåpa. Annars gör jag precis som du: klipper bort det som går och tittar åt ett annat håll :-) Vissa år blir ju tyvärr förlorade år om angreppen är stora. Men jag räknar alltid med att det blir lite angrepp - det är ju så naturen fungerar - inget att uppröra sig över. Men det är klart: kalätning skulle man ju helst slippa......

  Har också ett gäng ohyreangrepp att ta itu med...

  Ha det sommargott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 2. Usch ja....bättre med nävor som man aldrig tröttnar på. Inte jag iallafall ;)

  SvaraRadera
 3. Tur att nävorna får vara orörda. Så vackra som de är. Men de gillar väl inte doften från bladen.
  ha en skön dag.
  Kram Pella

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick