Ny entré - del 2 - en otäck historia

Marktäckarna och de mest aggresiva typerna hade tagit över, överblommat stod kvar som vissna spjut medan träd och buskar vräkte sig fram. Jag vässade sekatören, slipade yxan och oljade spaden.
Det var dags att återta kontrollen över entrégången!

Rensa bort visset och rycka upp överflödet gick bra. Visserligen halkade jag i slemmiga saker då och då men sånt får man väl tåla!!!.... eller...???...

Hittade lite bortglömda växter som fick se solen igen, och även en senblommande julros fick komma fram. En bit in hittade jag ett vattenarrangemang jag fixade till förra våren som nu var i stort behov av tömning och uppfräschning. I botten och runtom baljan kröp det några stora, ganska vackra skalbaggar som jag aldrig sett förut. Tömde ut dem på gräsmattan, spolade rent och satte tillbaks baljan i rabatten.

Tog sen fram insektsboken för identifiering:

Rödbandad dödgrävare - uppehåller sig vid kadaver, gräver ner döda djur för att sedan lägga ägg i det ruttnande djuret. På huvudet sitter ofta kvalster.

Där tog det tvärstopp i rabattrensandet.
Kan numera inte låta bli att titta efter lik när jag går förbi!Kommentarer

 1. Fniss:-)
  Det är till att leva "on the edge" när man är i trädgårdsmästartagen...

  Fina bilder på både blomster o kryp!
  Hillevi

  SvaraRadera
 2. Usch...jag är inte heller så förtjust i kryp och avskyr defenitivt spindlar men jag blir modigare om jag har handskar på mig ;))
  Det blev snyggt i rabatten...trots hemskingarna...

  SvaraRadera
 3. Hihi... Vad underhållande du skriver.....

  Tror att det är lättare att hitta lik i garderoben än i rabatten dock.... :-)

  Skulle också bli döskraj om jag hittade dödgrävare hos mig.... Snyggt blev det efter din upprensning.... supersöt julros också......

  Ha det gott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Hihihi, så äckligt!!!

  Men vilken fin rabatt du har! Jag gillar den skarpt.

  Ha en skön söndag,
  Maria

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick