Varmt växthus!

Vad göra en tidig morgon när det är för varmt för att stanna i sängen? Jo, naturligtvis - städa växthuset! En utav mina mindre bra idéer kom jag på medan solen steg på himlen, men det blev väldigt bra - eller i alla fall betydligt bättre.
Tog inget foto innan jag började men persikan var på väg ut genom både dörr och fönster, gammal sallad höll på att gå i blom, massor av krukor överallt med både dött och levande, en full komposthink i hörnet och ett tomt vattenkar.
Den automatiska bevattningen sköter sitt jobb väl och tomaterna blir både stora och goda...

...men det riktiga krutet kommer från denna:


Nässelvatten som jag blandar i en gammal honungsslunga. Sägs vara bra mot en del sjukdomar också och kanske även mot ohyra. Annars har jag ju mina 'växthusspindlar'. Jag måste erkänna att jag har lite spindelfobi. Denna storleken är acceptabel men kommer det in större får K. bära ut dem innan jag närmar mig dörren. För några år sen simmade en, vad jag tror är, kärrspindel i vattenkaret. Mitt förskräckta utrop hördes av den tyska sommargästen i huset bredvid, som kom skyndande och lyfte väck den. En gammal bild visar en liknande spindel som satt på garageväggen en morgon. De är ungefär 10 cm i diameter där de sitter. Jag klättrade in i bilen från passagerarsidan den morgonen! 
Gurkorna är lite senare än vanligt men så hade vi också en kall vår. Minigurkan är skördeklar medan slanggurkan börjar komma igång så smått.

Däremot har persikan ingen som helst självbehärskning. Den växer så det knakar och över 100 frukter hann jag räkna till innan jag gav upp. Mycket uppbindning krävs det också.


Ett fikonträd som bara får långa, kala grenar och aldrig någon frukt.

 
 
De vita Mårbacka-pelargonerna får stå kvar som fotomodeller innan de åker ut.
 
Mina hajhandskar har jag när fetvadd och liknande ska doppas i illaluktande sörja och stoppas ner i sorkgångar. Hoppas de får hänga oanvända länge till.

Utanför har vi då lilla medelhavshörnet med pelargoner, olivträd, lager och gojibär.

Pelargonen 'Black Pearl' och en chiliplanta.

På hörnet står nästa röjarväxt. En minikiwi 'Issai' som får massor med små, mycket goda frukter.

Bortom detta monster finns grönsakslandet och så långt orkade jag inte rensa. Det får anstå till en dag då det inte är närmare 50 grader på arbetsplatsen.Kommentarer

 1. Fina bilder :)
  Och nja.....nu e det nästan för varmt :)
  Ha det gott
  Håkan

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart växthus...

  SvaraRadera
 3. Ohhhiooo!
  Vilket härligt inlägg! Fyllt med feeling, man vill komma dit och sitta en stund med dina tomater och pelllisar!
  Ha det gott i det nyfinade rummet:-) H.

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta!
  Tänkte städa i mitt växthus idag, eftersom det regnar och växthuset är nästan tomt på småplantor men så hamnade jag här.
  En sån härlig blogg och trädgård, där jag hittade mycket spännande. Jag kikade bakåt men får återkomma för att se mer. För det vill jag absolut.

  Jag undrar vad du stoppar ner vadden i för att skrämma sorkarna.Just nu har vi stor invasion och jag är beredd att pröva ALLT nytt.

  Ha det skönt!
  Eva

  SvaraRadera
 5. Oooooj, vad du odlar.... Vilket späckat inlägg....... Kul!!! Å persikor.... Vilken lyx!!! Såå underbart! Hihi... städa växthus i fullt solsken kanske inte är den lättaste sysselsättningen. Men ibland måste man bara ta i tu med saker och ting.... :-)

  Undrar också vad det är för 'sörja' du dränker in vadden i? Har hittat några misstänkta hål tyvärr.....

  Kram kram
  /Charlotte

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre