Röjarhelg

Oj vad jag har röjt i helgen!! Medelålderskris eller???
Nej, jag har verkligen röjt.... med motorsåg (K. höll i den), bågsåg, stångsåg, sekatör och sen den kära gamla flistuggen.

Så här brukar det se ut längst ner i vår skuggiga, fuktiga trädgård:

Så här ser det ut i år efter den långvariga torkan.


Ett krafttag behövdes.
Jag började vid 'dungen' av hägg där barnen hade sin koja när de var små. Numera kan man gå in bakom den knäckta sälgen, slå sig ner på en sten med en kopp kaffe och titta antingen på rådjuren eller trädgården.
Några år innan sälgen knäcktes hade jag planterat en japansk träddödare vid dess fot. Den ser nog så oskyldig ut från början men när man tittar upp ser man vilken enorm växtkraft det finns. Snart har den kanske strypt häggen också.
En bit nedanför 'dungen' ligger 'skjutbanan', numera omdöpt till 'lövsalen'.  Många döda träd och trädgrenar har tagits bort. Just nu känns det fruktansvärt kalt men ormbunkarna kommer igen och lite nyplanteringar finns det gott om plats för.


Vidare längs med stigen kommer man till den lilla ormbunksrabatten. En del bilder är sen tidigare i år men jag tror det mesta har klarat sig även om det är lite brunt i kanterna.

    

Den sista bilden är på min safsa, Osmunda regalis. Jag tycker den är så läcker!!! 


Kommentarer

 1. Hej Lotta!
  Gu va fint du har det i din trädgård!! Nästa sommar så ringer jag dig och kommer över och fikar, för det blir nog ingen flytt till Skåne längre...;-) Tack o lov för att jag fick lite verklighetskänning där:-)
  Kram H.

  SvaraRadera
 2. Fick googla på japansk träddödare för den visste jag inte vad det var ;)
  Härligt med en sån vild del i trädgården. Fint med alla ormbunkar.

  SvaraRadera
 3. Det ser ju helt bedårande ut i din skuggigare del.... Åhhh så fint med alla ormbunkar, mossa, träd och stigar...... Fint......Riktigt så där lite trolskt och dolt..... Börjar undra hur stor trädgård du har....?

  Den där safsan eller japanska träddödaren har jag aldrig hört talas om... Vilka speciella och intressanta växter du har... Kul att få lära sig nytt hela tiden....

  Ha en bra vecka!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Jösses, vilken trädgård du har! Den ser så STOOR ut. Underbart - röjt eller oröjd;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Hej och tack för gratulationen! :) Så fint du har, det är fantastiskt fint med mossa, ormbunkar och sådant trolskt :)

  SvaraRadera
 6. Ser ut som ett äventyr, förstår att dina barn gillade att var i denna delen.
  Vackert och lite vilt!
  kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick