Med barkögonen öppna..

Jag tror jag har barkögon. Överdådiga blommor i alla dess färger påverkar mig inte alls så som en vacker gren eller stam. Ute i snön föll jag i trans vid denna risiga vingbenved, Euonymus alatus.


Titta närmare på den grova stammen:Eller på de nyare skotten:
Visst är den vacker?

Kommentarer

 1. Jag förstår varför du fastnade vid den.Det är ju jättevackert med den vingade barken.

  SvaraRadera
 2. Wow... riktigt läcker... och väldigt grov bark... Det finns många beståndsdelar som tillför variation i en trädgård... Härlig och varierande bark på träd är en verkligen en av dom.... Du har sååå många fina träd hos dig!!! Är något avis där..... :-))

  Det där med isklumpar eller snömassor framför växthusdörren känner jag absolut igen.... ;-)) För kanske tre år sedan bestämde jag mig dock för att se till att alltid skotta och ta bort så pass att man kan komma in i växthuset.

  Många kramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga, härliga och HELT ovanliga bilder!!! Tack också för vänliga kommentaren hos mig om penséerna. Jag känner mig verkligen urdum och då kändes dina ord som en lättnad:)
  Ha en underbar helg,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Så vacker!! Och så fint att du tittar på bark, längtar tills jag har fler sorters träd som är lite större, inte för att det är något fel på lönn och björkbark, men andra träd har andar kvaliteter precis som du visar på dina bilder.Läste just i dag att en kvinna uppe i Sverige har satt i gång att baka barkknäckebröd och barkmjölet innehåller en mängd nyttigheter, fast vi "moderna" människor gillade bröd med max 20% barkmjöl.. kram Sophia

  SvaraRadera
 5. Läcker! Precis som min, den osynliga där under snötäcket. det var så där jag hade tänkt mig.
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Jätte häftigt! Ibland passerar jag en häftig björk på väg till jobbet. Den har en alldeles speciell bark. Har tänkt många gånger att jag skulle fotografera den ... så håll utkik ;o)

  SvaraRadera
 7. Hejsan Lotta!

  Ja guuuud vad häftig stam.
  Jag är nog lite som dig och går också lätt igång på läckra stammar. Har ofta lite svårt att hålla fingrarna borta och vill känna. Ibland undrar jag om grannarna tycker jag är knäpp som kan stå vid min björk och glo på stammen ett par minuter och bara drömma.
  Men vilket namn den har. Vingbenved... Aldrig hört talas om, men jag tror att om jag hade sett den hade jag nog lagt märke till den.
  Kul att när man fotar att man kan se detaljer man kanske annars skulle missat. Det händer mig ofta. Man upptäcker små insekter, imperfektioner, etc.. eller kanske en knopp...
  Nu på vintern när det är så mycket snö så kommer ju barken till spel på ett annat sätt. Den blir liksom highlighted och lite mer center stage.

  Ha en trevlig helg!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Åh! Jag har hittar en själsfrände! Skämt åsido men lite sanning ligger det i att jag älskar träd det är som att gå på upptäcksfärd när man tittar på ett träd. Och de bilder du visar är sååååå vackra!
  Ha en fin helg.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 9. Men åhhhh, sicka bilder!!!
  Får jag fråga vad du har för kamera och macro? Jag fick nyligen en Nicon-kamera och går i macro-drömmar...men kan inte ett smack om det. ;o)
  Tack för härliga inspirationsbilder,

  kram Lydia

  SvaraRadera
 10. Vilka fina bilder! Så där har jag aldrig sett min benved, jag får nog titta på den med nya ögon...
  Roligt att läsa fortsättningen på din trädgårdshistoria i förra inlägget! Perfekt inställning, fortsätt så!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 11. O ja den har jag oxå!Får liksom lust att pilla lite på barken o se om den lossnar eller inte..men aj aj inte röra ;-)
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 12. Hej LOTTA
  Underbar bilder...
  Hoppas allt e väl i helgen
  å missa inte

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  Välkommen att vara med :)
  Håkan

  SvaraRadera
 13. Oj, det var verkligen vackert!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 14. Häftig bark! Visst kan barken vara det mest framträdande på vissa buskar och träd! På andra märker man den inte alls, där är det något annat som drar ögonen till sig! Skönt att det finns så mycket att glädja sig åt!
  Ha det riktigt gott!
  Christina

  SvaraRadera
 15. Hej Lotta!
  Äntligen kom jag hit.
  Har suttit och tittat runt ett tag ochinsåg att jag missat mycket. Har inte haft tid till bloggandet på ett tag.
  Gillar dina trädgårdsberättelser 1, 2 och 3.
  Borde jag också göra blev lite inspirerad.
  Ha det gott och kul om vi ses i Malmö
  Annika

  SvaraRadera
 16. så häftigt! :) jag är nog en blommänniska, men jag gillar även bark! Var faktiskt ute och fotade lite tallbark idag, som förvisso kanske inte är så speciell som den du visar, men det kan vara kul att titta närmare på den ändå :)

  ha en trevlig kväll :)

  SvaraRadera
 17. Förstår verkligen att du 'fastnade' för den.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick