Felkalkylering


Idag har aklejorna skolats om. Eftersom det var en mixpåse jag sådde, och jag inbillar mig att de lite klenare, saktfärdiga plantorna är de finaste sorterna, kan dessa absolut inte gallras bort. Således dubblades krukantalet snabbt. Även stockrosorna, jätteverbenorna, solbrudarna, gurkorna, helenium och agastache har blivit omskolade. Det är krukor överallt!
Men jag hade ju räknat med detta när jag inhandlade fröerna. Inga problem!

Vad jag glömde ta med vid mina beräkningar var pelargonerna, olivträden och de övriga från övervintringsförrådet...och överlevnadsfrekvensen var ovanligt stor i år.


Jag kan ju lugnt säga att familjen inte är nöjd med mig idag. Vi äter bland verbenor och stockrosor, K har kala, pinniga olivträd hängande över sig i sängen och soffbordet är belamrat med diverse sålådor. Kronärtskockor längst fram till höger är ännu ej omskolade. Kanske ska jag vänta en vecka till med dem.


Men visst är det fint med så mycket grönt i huset....
....och det är ju bra för inomhusmiljön har jag hört.Kommentarer

 1. Oj,så mycket fina odlingar! Jag beundrar alla er, som orkar så alla de undebara blommor, grönsaker..., skola om, härda ute, in med dem igen, omplantera i större krukor...osv osv.
  Jag har sysslat med detta nån säsong, men det blev som sagt var krukor/odlingar överallt! Så jag sår varje vår/försommar direkt! Numera i odlingskragar. bekvämt o behändigt o passar lata mej!
  Ska bli spännande att se dina "färdiga alster"!
  Vårliga hälsningar - fast fortf iskalla vindar här!
  Lena

  SvaraRadera
 2. Inomhusklimatet ja, tänk så mycket ren och fin luft övriga familjen får att andas in. Det är väl inget att gnälla över;)

  God afton,
  Rebecca

  SvaraRadera
 3. Det se ut som att du kan räkna med bråk...;))
  Jag har fönstrena fulla av pelargonsticklingar....tur att jag inte pysslar med frösådder inomhus ;)))
  Fast uppe i ungarnas rum med sneda takfönster är det växthusklimat.....hmmmm....hihi...kanske man skulle....

  SvaraRadera
 4. Oj, oj, oj! Vilken rikedom!!! Tala om för K. vad det skulle kosta att köpa allt som plantor. Då skulle han nog kunna tänka sig att sova på en oliv också... Det är nästan lika "illa" här! Underbart!

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 5. Vi tycks alla vara i samma båt....
  Men bra inomhusklimat är dessvärre inte alltid detsamma som bra samlevnadsklimat och det kärvar nog på många håll. Själv erkänner jag utan omsvek, att jag är helt galen.
  Kram
  eva

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det bra för inomhusmiljön! :) sånt här tar alltid större plats än man räknat med. Ifjol tyckte min man att vi lika gärna skulle kunna hälla ut jord över hela lägenhetsgolvet och göra om lägenheten till ett växthus! och gå på träplankor eller nåt, för det var så mycket småplantor (tyckte han). riktigt så illa var det inte, men fönsterna och köksbänken var fulla :)
  Ha det gott! :)

  SvaraRadera
 7. Fina aklejor du har! Ja, alla andra frösådderna med såklart. Du kan ju hänga upp lite frukter i olivträden så kanske familjen veknar... en banan här och några vindruvor där...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Så glad man blir av att se allt det gröna. Trängseln inomhus är ju tillfällig!
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Haha, ja det gäller att se positivt på det :-). Hur man nu skulle kunan göra annat ;-).

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Bara ni inte tar fel pottorna på bordet när ni ska äta:) och vad mycket klorofyll det blir. Mitt stora dilemma är att jag har så svårt att gallra ut, tycker att alla har rätt att leva. Kronärtskockor är något jag har glömt.
  Flyttade också mina vinterförvarade blommor igår in till växthuset.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 11. Fniss...härliga odlingar och välordnade!! Förstår din dilemma att utnyttja varenda liten ledig yta för ytterligare en kruka skall få plats och familjen får bara hålla till godo ;)
  Så har det varit hos mig också men nu är jag lyckligt lottad som har ett eget lite krypin som jag förfogar över, och nu fylls alla hyllor och fönster till bredden vartefter :)
  Lycka till med dina fräscha sådder! /bea

  SvaraRadera
 12. Härliga gröna bilder. Nej, det var ingen felkalkylering, allt bara gick så mycket bättre än väntat...som tidigare påpekats: fin inomhusklimat är bra...Fortsatt lycka till med sådderna...
  Ha en fortsatt bra vecka
  Christina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick