Kamoflage-katt och sålådor

Vi fick en gång en kaxig liten kattunge som döptes till Zlatan. Rätt så snabbt föll l:et bort, då vi upptäckte att det nog var en utav de vildaste och kanske... elakaste katter vi träffat på. Inte mot oss familjemedlemmar, men våra möbler, väggar, grannens jättehundar och kanske även skogens vilt åkte på stryk med jämna mellanrum.

Aldrig har jag svurit så mycket som under Zatans korta livstid och mina, då halvvilda, söner lärde sig snabbt att peka på den lilla kolsvarta katten när jag skällde över söndriga saker. (Att ha sparkat fotboll inomhus så tavelglasen sprack slapp dock Zatan stå till svars för).

Ett utav Zatans värre tilltag var att kasta sig från gardinen till fönsterbrädet, och på vägen välta ner alla mina frösådder i soffan. Jag minns fortfarande hur det var att sålla 50 liter fuktig såjord efter eventuella överlevande och sen försöka dammsuga upp de sorgliga resterna ur tyget.

Vis av erfarenheten är det bland det första jag lär våra katter, fönsterbrädor är förbjudet område!!
Men katter har sin egen vilja och gränser är ju till för att tänjas, sägs det. Här uppvisar Sune en misslyckad variant av kamoflagetekniken;  'den lurviga ormbunken'.


Han vet att han är ute på minerat område och att jag står i dörren och tittar på honom. Inte en muskel rör han där han försöker gömma sig under bladet   -   och jag stod kvar lääänge och tittade på honom.
(Den dåliga bildkvalitén får jag skylla på mobilkameran som var den enda jag hade till hands.)


I dagarna har jag inköpt sålådor från Weibulls som passar till fönsterkarmarna och där står nu de små plantorna på tillväxt -  nåde Sune om han försöker 'göra en Zlatan'.

Snälla sålåde-tillverkare, jag tycker det är väldigt bekvämt med
dessa lådor med lock med luftning och allt...MEN....
finns det ingen annan färg att tillgå än denna hiskeliga gröna!!


I år har jag även inhandlat en typ av minidrivhus kallat Rootrainers® från Nelson Garden. Det ska bli spännande att se hur jag lätt och snabbt fixar att plantera om mina 32 st kronärtskockor som har grott i den. Fina kompakta pluggar utan rotsnurr är utlovat.


(Vad hände med Zatan? Ingen vet säkert, men vi tror kanske att han till slut gav sig på sin överman, räven. Alla djurägare i området drog i alla fall en lättad suck då han försvann och de slapp plåstra om sina små vänner hela tiden).

Kommentarer

 1. Hoppas frösådderna får vara i fred! Vår katt är som din Zlatan, plågar alla grannkatter..kram Sophia

  SvaraRadera
 2. Vackraste ormbunken jag sett på länge!!!!

  SvaraRadera
 3. Hahaha!

  Jag hålelr med - varför ska det alltid vara den där onaturliga gröna färgen???

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa - mindre roligt för dig när det bagav sig dock. Men du har garanterat Sveriges vackraste ormbunke!

  ja, varför måste lådorna vara illgröna??? det borde väl gå att sätta till ett mörkare pigment??? hur svårt kan de va ;-)

  Kramen Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. I vårt kvarter finns det en svartvit "mördarkatt" som alla andra katter skyr......Finns nog såna lite här och var...precis som i människolivet....;)
  Konstigt det där med den fula gröna färgen. Det är lika ful grön färg på pionstöd.....om man inte tar de lite dyrare förzinkade....
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 6. He he Sune påminner om grannens katt när han ligger under vår stora hasselbuske o spanar på småfåglar.Jag tror att hans eminenta taktik är om jag inte rör mig syns jag inte!Alltså finns jag inte :-) fniss
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Hahaha...vilket liv det måste varit med Zlatan. Sune kanske lekte porslinskatt...hihi...och jag tror bergsäkert att våra husdjur vet när de befinner sig på minerad mark. För oss gäller det att ta tillfället i akt och dokumentera så att vi minns....hihi..
  Ha en bra dag
  Chrisina

  SvaraRadera
 8. En sån ljuvlig ormbunke du har :)))
  Jag kan inte låta bli att storle och fnissa när jag läser ditt inlägg.. :)))
  Katter :)
  Jag har haft en kusin till Zlatan när det gäller humöret..min nuvarande katt är rätt bra på att välta ner blommor/krukor..
  Annars är hon underbar, en livsnjutare ut i klorna :)

  Det har jag också undrat över många gånger, varför måste de ha en sån läskig grön färg på sålådorna??

  Ha det gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 9. Oj så mycket djurliv du har hos dig! Både inne och ute, bjudna och objudna... Men Sune är ju så söt, honom måste du ha plats för i fönstret, snyggare än det mesta (t ex illgröna sålådor...)!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Va roligt att få läsa om Zatan! Vi har två katter som är världens snällaste, men eftersom att den ena har dålig balans och är ovanligt osmidig för att vara katt så rivs det ner en hel del saker ändå. Jag vet dessutom att vad som händer när jag vänder ryggen till kan jag inte påverka, så därför försöker jag se till att fästa det jag har på fönsterbrädorna (krukor mm) med exempelvis dubbelhäftande tejp, så det inte tippar så lätt.

  Så söt Sune är där han ligger! :)

  SvaraRadera
 11. Tycker ändå att han ser ganska cool ut där han ligger. Jag har två st marodörer inne fast de är i form av....hund! river ner krukor då de ska kolla vem som kommer och OM någon kommer!!!!
  Kram
  Pella

  SvaraRadera
 12. Zatans katt!
  Men den är ganska söt tycker jag. Ser väldigt mjuk och go ut.
  Hoppas att den inte rör dina små gulliga frösådder.
  Jamen ush, vilken grön alltså. Tillverkas det inte finare färger för oss som inte har någon annan plats än fönsterkarmen i vårat hus att ställa dessa?
  Har inte glömt bort din fina liebster. Det kommer, darling.

  Ha en bra helg.

  Kram

  SvaraRadera
 13. Har också en Sune men han är mer hårlös :-)
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 14. Söta katten! :D Men det kan inte ha varit skoj att skotta upp 50 l såjord... :( Kul att det har gått så bra med frösådderna... Men du.. var ska du göra av 32 (!) st kronärtsskockor..? ;)
  Ha en finfin helg!
  Kramar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre