Planerad arbetsplats

När vi ska göra något lite större projekt börjar jag ofta med de små detaljerna, vilket driver K till vansinne. Han har inte glömt att jag planterade persikoträdet inne i det blivande växthuset och diverse buskar utanför - innan stommen ens var grävd och gjuten. Sen stod jag och förmanade honom att vara rädd om de små plantorna och blev helt tokig om de fick betong på sig.

I vinter har jag samlat trälådor, durkslag och trattar, tegelpannor och diverse prylar till min arbetsbänk som inte finns ännu. Alla prylarna har legat inne i garaget och hindrat chauffören från att kunna öppna bildörren helt, vilket inte har varit populärt. Men nu är prylarna utburna, platsen är bestämd, ritningen är klar (om än lite oproportionell) och hantverkare K har informerats om projektet.

Vad tror ni, det ser rätt lovande ut va?

Ett utkast till min idé om en växtbänk.
Bänken ska ha en fast plats framför växthuset. Till vänster om den ska stå en bekväm stol eftersom detta är det perfekta stället att sitta i lä och slappa, äta jordgubbar, sprita ärtor eller dricka en kall öl.
Det blir en robust bänk, lite grov i formen och gärna av lite grövre virke. Ingen snickarglädje här inte.

Däremot blir det glädje när jag slipper ligga på knä på gräsmattan och plantera krukor. Och bara tanken att ha en plats till alla tomma krukor och små redskap, som dräller överallt annars, gör mig ännu gladare!Hmmm, vad kan jag förbereda med... tänk om jag skulle ta bort en utav plattorna och plantera en liten vindruva där. Det skulle ju vara vackert om den slingrade sig runt där uppe med mogna klasar hängande som en gardin framför fönstren... och så får ju K en liten utmaning när han ska bygga...Kommentarer

 1. Härligt med planeringar och drömmar som blir verklighet! Precis samma här, att övertyga andra hälften till att det verkligen behövs ett planteringsbord ( och andra små projekt) brukar ta sin tid för att mogna ;)
  Skissen ser helt underbar ut och får önska lycka till!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Jag känner verkligen igen mig! Håller också på att fixa till lite (nygamla) arbetsytor nu när jag börjat om igen och har samlat på mig en massa vackra bra att ha-prylar. Problemet är bara, att när jag nu ska 'möblera' finns det ingen plats till alla fula planteringstråg, plastkrukor och annat som ju faktiskt behövs.
  Dessutom ändrar jag mig stup i kvarten under arbetets gång, vilket driver min käre man till vansinne.
  Men din skiss se jättefin ut. Det blir säkert jättebra.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Det kommer att bli så bra - din arbetsbänk med diverse pryttlar! Men det är roligt att spara på grejer innan för att sedan få allt på plats på en gång i s f att bygga först och fylla på efterhand.
  Ska bli kul att få se sedan när du och din snickare är klara...

  Ha det gott,
  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Det där ser ju jättebra ut.Min make snickrade en liknande till mej för några år sedan som står mot husväggen.Sen fick jag en liten bänk av dottern förra året som står i växthuset.Har haft massor med nytta av den stora .

  SvaraRadera
 5. Det ser alldeles underbart ut....känner igen mig i det där med att fixa detaljerna först....kanske ett könsbundet prioriteringsbeteende.....;))
  Jag blev lovad ett bänkbygge förra året men vad blidde det....ingar alls. Så det är väl dags att börja bearbeta bygggaren igen......typ ;)

  SvaraRadera
 6. Ser ju ut att bli hur bra som helst! Härligt med en egen skaparplats i trädgården.

  SvaraRadera
 7. Det där kommer att bli kanon! Maken min har gjort ett flerta olika konstruktioner där han hoppats att hans fru ska stå när hon planterar i krukor... men av någon anledning finner han henne alltid liggande på knä på gräsmattan vid sidan om "skrattar"

  SvaraRadera
 8. Ha,ha du är rolig du! Jag gör precis lika dant - detaljerna först. Fast sen får jag göra grovgörat också, för vi har så mycket som måste fixas, så maken brukar bli upptagen med "viktigare" saker ( vedbod t ex, den förra rasade). Hur har du gjort bilden!? Den var ju jättebra -och det färdiga resultatet kommer bli toppen!

  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 9. Det är härligt att drömma och planera :)
  Arbetsplatsen kommer att bli kanonfin..
  Kram Lily

  SvaraRadera
 10. Ja ha ha det gäller att börja i rätt ände:-))det känner jag igen!Det ser jättebra ut arbetsbänken.Har oxå en ute o en i växthuset!Fattar inte hur jag stod ut förrut sittandes på huk...du kommer stortrivas det är jag säker på så mycke roligare att greja!
  Ha det bra!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 11. Det blir ju superbra, en sådan plats skulle jag gärna ha. Här är bara problemet att där en sådan plats skulle kunna göras där ska först renoveras och innan det kan renoveras ska femtielva andra saker fixas..kram Sophia

  SvaraRadera
 12. Hahaha... vad jag känner igen mig. Trodde jag var mästare på att göra allt i "fel" ordning... Får ofta höra det en en frustrerad make.. ;) Sååå kul att läsa att du är likadan...
  Ha en fin helg, kära du!

  SvaraRadera
 13. Utmaningar måste de ha! Annars kanske de blir uttråkade, och försöker man göra det själv blir de himlans oroliga. Oroliga att de kommer att finna att de inte är oumbärliga. Det tror jag i alla fall.
  Och lite huff och puff blir det alltid, de vill att man ska känna att man är skyldig något tillbaks.
  En kall öl är bland det bästa som finns efter trädgårdsarbete, eller som paus. Fast om det är paus så bör man nöja sig med en.

  Tror nog att din bänk blir alldeles utmärkt, Lotta!
  Kanske en sån där, vad heter det nu..., typ parasoll som man kan veva ut från väggen som kan skydda från sol eller lite regn.
  Infravärme så du kan stå i kyla.
  Minifridge så du inte behöver smutsa ner dina golv när du vill ha en öl. Vad mer...
  Jo, kanske intercom möjligheter så du kan ropa på gubben när du är hungrig och inte hinner avbryta för att laga lunch.
  Ja, det var väl allt.

  Många kramar.

  SvaraRadera
 14. Någon ände måste man ju börja i:) Ser mycket lovande ut!

  Ha en fin söndag,
  Rebecca

  SvaraRadera
 15. Ser jätterfint ut! Själv önskar jag mig en stor lår att förvara planteringsjorden i under vår kombinerade arbets-/planteringsbänk. Nu ligger de direkt på marken i carporten och dräller...

  SvaraRadera
 16. Skrattar så jag kiknar, han har fortfarande inte glömt det där lilla persikoträdet va? nej, men jag är säker på att han har humor, för det måste man ha om man ska älska galna projektstartare! Du skriver jätteroligt, med självdistans, och du har ett grymt öga för planering och plantering, sant nöje att läsa. Hoppas att du får en varm vår snart!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre