Snurrig av information.

Fina traditioner ska följas, och en utav mina är att köpa en ny liten "Black Lace"-primula som ser ut som nedan. Det är mitt personliga namn på dom, för även om jag tycker de ser likadana ut år från år så heter de aldrig riktigt likadant. Detta år är det en Primula elatior 'Victoriana Gold Lace Black'.Gamla bildäck blir underbara
krukor tycker jag.

Jag köpte också en perenn - fick jag veta på etikettens baksida. Den är tålig och planteras gärna tillsammans med primula och penséer i krukor. Okej....men namnet då???


Vårflört???
Nähä, det var visst samlingsnamnet för tåliga perenner som passar till primula och penséer. Jag får väl själv gissa att det är en Tiarella. Kanske en cordifolia eller snarare en wherryi.

Men snälla...jag skulle gärna vilja veta vad det är jag köper.

Gräset som står bakom är inköpt samtidigt. På etiketten står namnet regnbågsgräs,  Anemanthele lessoniana. Enligt SKUD och faktaböcker heter det fasanfjädergräs på svenska.

Nu börjar jag börjar känna mig riktigt petig, en liten paragrafryttare i växtetiketternas djungel.


Jag har även sått en lupin idag.
Bonusfrö som jag fått som duktig köpare.

En anuell, då ska den alltså blomma redan i år och sen försvinna vilket innebär att jag kan gräva upp den till hösten och ersätta med något annat ... eller nähä, lite längre ner blir den perenn. 

Ok, då fattar jag precis.....ingen vet säkert förrän nästa år!


Efter denna förvirrade informationen fick jag gå ut och snurra till något av humlegrenarna. Ett kattdjur var tanken.... fri tolkning gäller även här.


...och nu lägger jag undan pekpinnen.

Kommentarer

 1. O jag stör mig på att tex.COOP säljer växter som klarar endast zon 1 vi bor i 3 !!!Zonknäckeri javisst men inte av de som köper växter där kanske!?Jag menar att hur många blir inte besvikna som inte tittar på zon.angivelsen el.inte vet sin zon?!
  Min grannfru tex.många gånger köpt växter på detta vis o det funkar ju inte!
  Ja ja men pengar tjänar dom!
  Då lägger jag ner pekpinnen för denna gång :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Ja, man kan bli riktigt förvånad och irriterad över bristande och felande märkning av växter.... GIllar din humlekatt!!!!

  Åh, vad mycket vår du har hos dig... inte avis.. näe :-)

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Du är inte petig! De korrekta namnen ÄR viktiga - sen tror ju vissa att man är snobbig när man "slänger sig" med de vetenskapliga namnen men det är ju för att det är det bästa sättet att veta vilken växt man pratar om. Inte snobberi!

  Mjau - gillar din fina snurriga katt!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. vilken underbar blogg du har, har med blivit med den primulan och jag lägger inte ett enda namn på minnet, min hårddisk är nog full, fniss!!

  må väl, varmkram lotten

  SvaraRadera
 5. visst är det irriterande?! Ja, man vill ju gärna veta vad man handlar så att man inte köper "grisen i säcken" Just den primulan har jag sett med olika namn och det är inte lönt att Googla på den. Men den är fin.
  Ha det gott!
  Kramen Pella

  SvaraRadera
 6. Underbar Primula, va den än heter!
  Du, jag skulle gärna vilja se din version av kruka av bildäck! Det har man ju ett lager av, vore bra med annat användningsområde inom mitt gebit!
  Vi har använt traktordäck till sandlådor för barnbarnen, det är ett bra tips.
  Hälsn Lena

  SvaraRadera
 7. Den lilla primulan är jättefin. Tråkigt är det när informationstext inte stämmer, vare sig det är namn eller bskrivningar.
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Fin katt!! Får lust att göra något med allt humlekrafs som finns ute i trädgården när jag ser den. Plantor utan ordentliga namnskyltar är riktigt irriterande, jag vill veta. kram Sophia

  SvaraRadera
 9. Att vara slarvig som jag är och inte komma ihåg är en sak men det ska vara rätt och riktigt med namnen från början....jag köpte lite vårflirt förra våren, det var mandeltörel och lungört...mer exakt än så vet jag inte.
  Trist om man vill komplettera...
  Fin kise...
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 10. Visst är det irriterande med namn som saknas eller är fel, och blandningen av perenner och icke-härdiga växter, grrr! Det vill till att man är påläst, och vi borde nog klaga mycket mer! Eller bojkotta dåliga plantskolor!
  Söt katt!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 11. ÄLSKAR din katt! Ja, båda två. Klapp till Sune! (Ditt konstnärliga påbrå är inte att missta sig på.)Och jag vill se mer av din bildäckskruka!
  Och jag blir lika sur på felaktig information som ni andra, oavsett om den sitter på en etikett eller ramlar ur munnen på personal, som ofta kan mindre än jag själv.
  Kramar
  Eva

  SvaraRadera
 12. nej du är inte petig, jag blir också irriterad då någon(plantföretaget) hittar på namn på växter, man kan bli snurrig för mindre:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 13. Jag köpte mig också en sån primula! Gillar dem helskarpt :)
  Vårflirt låter helt underbart! :)
  Gillar din katt..
  Ha det gott
  Kram
  Lily

  SvaraRadera
 14. Villken fin snurrekatt, ser dock ut att vara av okänd ras!
  Irriterande med slarvig, dålig och till och med felaktig information om det frö- och växtmaterial vi köper. Att klaga direkt hos plantskolan är väl ett bra sätt att uppmärksamma dem på bristerna och ge dem en chans att rätta till det som är förvirrande eller fel, tycker
  Eva

  SvaraRadera
 15. Högst irriterande med etiketter som "Höstfägring" utan vidare info om sortnamn eller ens släktnamn. Jag köper inte, på ren trots:)

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera
 16. Håller med övriga om att informationen ibland är bristfällig...och då handlar jag inte heller...därför gillar jag "gammaldags" plantskolor mer...känns som om kunskapen är bättre där....
  Ha en skön helg
  Christina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre