"Stängt ...

...mellan hägg och syren".

Det var visst en skomakare som satte upp en skylt på sin dörr för att njuta av lite ledighet, och myntade därmed detta uttryck.

Vi har några rejäla häggar som står vid tomtgränsen och sprider sin sötaktiga doft i den kyliga luften.
Förtjust som jag är i de vackra blommorna, det smäckra växtsättet och den släta bruna stammen, så valde jag en blodhägg när jag skulle plantera ett träd bredvid altanen.
Det har jag ångrat många gånger om.Bladutsprång och blomning är underskönt, höstfärgerna urläckra - men..... larverna.... och bladlössen!!! Det riktigt kryper i trädet under sommaren vilket är mindre trevligt när middagen intas på altanen.

 

Nu har trädet blivit så pass högt och jag stammar upp det varje år, så den största bladmassan är snart ovanför altantaket. I stället har jag planterat en liten clematis vid dess fot som kan slingra sig upp i ögonhöjd - den förstör i alla fall inte aptiten.

Lite längre bort ligger vår syrenberså och mellan denna och blodhäggen finns en utav våra trädgårdsgrindar. Så jag var ju bara tvungen att göra ett snabbt tillägg på baksidan av grindskylten.

 
 

Kommentarer

 1. Ja, bland blir det bara liksom fel när man kommer hem med den lilla busken som växer till och blir stor, men du har lyckats lösa problemet med "underväxten" :)
  Visst borde man stäng när det är som vackrast för att riktigt njuta.
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Kul med skylten - ja, nu borde man vara ledig. Just att stamma upp träd är ett jättebra sätt att få fason på härligheterna tycker jag. Många buskträd/träd vinner på detta, som hos dig av bilderna du visar.

  Jag tog mig en ledig e.m. idag och njöt av alla träd och buskar som står i sitt vackraste flor... underbart! Microstängt alltså, hehe.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Hade jag aldrig hört förut.
  Trodde först att det var du som hade stängt och jag tänkte att det var väl fräckt att bara stänga så där utan vidare.
  Har själv lite svårt för kryp, speciellt vid måltider.
  Smart av dig att ta till en klematis för att fixa ditt problem.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Kul att hitta hit till din fina blogg!
  Har lagt till mig som följare :=)

  Ja, usch, inte är det kul med dessa äckliga kryp som dessutom spinner tjocka spöklika nät på Häggarna.

  Kul skyllt!
  Nu ska jag kolla lite mer här.
  Önskar dig en fin avslutning på kvällen!

  SvaraRadera
 5. Ja usch visst är det lite läskit när det blir så där på blodhäggen:S som är så fin annars jag har min vid växthuset som tur är!
  Snygg din är så där uppstammad!Jag gillar ju buskformen bäst!!!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Ska man va ledig mellan hägg och syren är det bäst man skyndar sig.....
  Blodhägg har jag inte hört talas om...låter fint och ser fint ut men hu för krypen.
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 7. Helt perfekt med blodhäggens stammar, som skymmer sikten så där lagom1 En perfekt plats för en kopp kaffe - eller två! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Mellan hägg och syren tycker jag är ett fint talesätt och borde verkligen vara en rätt att ha ledigt just nu, det är så helt underbart fantastiskt efter långa gråa kalla vintern. kram Sophia

  SvaraRadera
 9. Jaa, man borde verkligen vara ledig mellan hägg och syren, ja ännu längre faktiskt, för syrenerna har ju redan börjat slå ut!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Hoppsan! Inte visste jag att bladlössen älskar blodhäggen. Jag har en ny liten "fådd" planta som jag hoppades ska bli stor, stark och absolut odjursbefriad. som väl är är den inte planterad i närheten av någon matplats utan står lite i utkanten av trädgården..
  Härligt att jag kan räkna mig bland de som är lediga mellan hägg och syren - och annars också vad det beträffar.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 11. Ja, nu bommar vi igen:)

  Gillar också hägg mycket, häggspinnmalen kunde man ju dock klara sig utan.

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick