Klippning, katt och klipp

Buxbom ska klippas vid midsommar har jag hört från kloka förstå-sig-påare. Jag lyder och plockar fram verktygen för att ge mina små buskar en frisering. Första klotet går bra. Vid det andra råkar jag trampa runt bland de få bladen kattmynta som finns kvar och Sune kommer som ett skott och breder ut sig med den yviga svansen rakt in i klotet jag ska klippa. Han skulle också behöva en omgång med saxen men det är det värsta han vet. När tovorna ska redas ut är vi tre stycken som samlas runt den stackars katten. A håller fast, jag klipper och D matar honom med godisbitar.
Idag får han dock vara ifred och eftersom det alltid är lika fascinerande att studera en mästare i aktion slår jag mig ner bredvid honom för en lektion i konsten att njuta av växter.                                     Nån som fyller på min matskål?                                                                                 Nähä - falsklarm igen!

På andra sidan gången finns min buxbomshöna. Det är en ganska gammal dam som startade sitt liv här som en 10 cm hög tuss. Hon ser lite annorlunda ut varje år för det är alltid någon del jag råkar klippa för mycket på. Denna gång råkade hon bli lite platt i näbben.
Bakom står fler klot som egentligen var tänkta att bli likadana hönor som tittade åt olika håll, men de blev aldrig riktigt bra så projektet lades ner ganska snabbt.
Mitt rea-'klipp' förra året. En buxbomsspiral som var alldeles gul-orange och väldigt tanig. Den är inte mycket bättre nu men färgen går i alla fall åt det gröna hållet.För några år sedan gav jag mig även på en cypress som en gång i tiden stod i en julgrupp. Det var denna som i vintras förvandlades till en yeti. Det var bara att trycka dit två torra prydnadsäpple från trädet bredvid så fick han liv. Tyvärr gillade inte växten denna vinter, mellanklotet är alldeles dött på baksidan och det minsta har många döda grenar inne i bollen. Vi får se om den får stå kvar nästa vår.
Klipp på loppis har jag också gjort i helgen. Dricka-hållare är perfekta stöd till mina vingliga pelargoner. Nu ska jag bara hitta en åtta, tio till så är alla räddade.
Kommentarer

 1. Sune är då för härlig där han ligger och gonar sig i kattmyntan - man riktigt ser hur han njuter..

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Man kanske skulle skaffa en buxbom :) verkar vara roligt att formklippa dem, Vad söt Sune är :) Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Vilken underbart härlig katt :-)en riktig livsnjutare det syns!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. KAtter är verkligen mästare på att njuta helt och fullt...och att förmedla att de verkligen gör det...förmodligen för att man ska skämmas om man motar bort dem från vissa ställen...typ kattmyntan....
  hA det bra :)

  SvaraRadera
 5. Sune kan sin sak, han vet precis hur livet ska njutas, det är helt klart.

  Formklippta Buxbom är såååå snyggt!!

  SvaraRadera
 6. Hej Lotta.
  Som du ved er jeg vild med formklip og dine buksbom er så fine... Tror osse jeg skal forsøge mig med et spiral-træ.
  Dejlig "Sune-hjælp" :-)
  Nyd din dag.
  Kh Lone

  SvaraRadera
 7. Kul han är Sune! Ja då borde jag med andra ord gå ut och klippa buxbom..men jag måste nog klippa gräset först, efter flera veckors jobb, jobb ser trädgården lite vildvuxen ut. kram Sophia

  SvaraRadera
 8. Vi har tre katter som älskat sönder nästan allt i nepetaväg här hos oss. Jag glömmer ständigt bort att det är så och köper nya plantor som katterna också kan älska ihjäl. Hos oss är därför nepetan mer än lågvuxen - den är totalt platt! Katterna älskar att lägga sig mitt i plantorna och rulla runt och knäcka och förstöra. Sedan tumlar de därifrån berusade och vingliga...
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 9. Våra katter är måttligt intresserade av nepetan, konstigt! Men Sune är ju för söt, där han ligger och gosar sig!
  Hönan blir ju så bra, det syns att det bor en konstnär i dig (till skillnad från vissa andra, hmmm...)!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Sune var ju en härlig prick!
  Tror jag fått lite inspiration att formklippa min ligusterbuske....sen blir det nog svårt att få det lika fint som du har men försöka duger...
  trevlig midsommar!
  Mia

  SvaraRadera
 11. Det är fascinerande att se när de njuter av kattmyntan.. Han är bara så söt Sune ♥

  Gillar din header.

  Önskar dig en varm solig midsommar
  Kram Lily

  SvaraRadera
 12. Så söta djur du har i dina planteringar, både katt och höna:)

  Hoppas att du får en finfin midsommar,
  Rebecca

  SvaraRadera
 13. Hihi.. det ser likadant ut hos oss. Kantnepetan är helt platt av kissarnas alla cirkuskonster... ;)
  Vackra hönor du har. Och spiral ser ju alldeles utmärkt ut, tycker jag!
  Hoppas du har haft en underbart fin midsommarafton!
  Kramar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick