Svårmatchat

Jag sliter mitt hår!!!

Underplanteringen till detta lilla fina träd, en Acer palmatum 'Simon Louis Fréres', ger mig huvudbry. Det är en liten kameleont som skiftar färg hej vilt hela säsongen och hittills har alla växter jag försökt använda som marktäckare skärt sig vid ett eller annat tillfälle.
Mörkt grön hosta hade fel grön färg och mörkbladig alunrot var för röd. 
I år har jag försökt med grå hosta vilket har varit väldigt fult hittills och jag blir bara sååå trött på att gräva upp allt runt det lilla trädet IGEN!!!
Kanske är det dags för stensättning... det kan väl aldrig bli fel?

Trädets skiftningar från ovan vänster:  april, maj, juni,
juli, augusti, september.

Även denna hosta är en utmaning. Jag har inget i trädgården som kan plocka upp denna ...vaniljpuddingfärg??!!!!


Den gör sig nog bäst helt ensam i ett avlägset hörn.


Kommentarer

 1. Ha ha, den där Funkian ser ut som om den har gått igenom något slags bildbehandlingsprogram som förvränger färgerna. Dessvärre har jag inga tips att ge. Hoppas någon annan kan.

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!
  Vad tror du om något plister till lönnen? Jag har ett Rosernplister 'White Nancy' som jag gillar. Funkian var lite lurigare.. :) Kanske något gräs som går mot blågult..? Ekorrgräs..?
  Tycker iaf de är snygga även om de är svårmatchade.. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Oj! Båda ser färgmässigt väldigt svårmatchade ut. Jag tycker att det låter perfekt med stenläggning under lönnen, till exempel en snygg kullerstensrundel.
  Om hostan verkligen har den gula färg som visas på bilden hade jag nog försökt hitta något som blommar i samma färg. Trollius kanske... Eller förvisa den till trädgårdens utkanter - den verkar onekligen svår!
  Eva

  SvaraRadera
 4. Hmmmm... svårt det där, själv försöker jag att sy ihop de färger jag har men det är lite svårt då vissa växter inte har kommit upp så att jag inte kan se det.
  Strubräken eller ormbunke kanske?
  Kram Pella

  SvaraRadera
 5. Vad tror du om hasselört till lönnen?!
  Hostan ja säg det?Lammöron kanske el.en riktigt gråbladig hosta...jättesvårt!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Ohh... ibland slår man knut på sig själv och vänder ut och in på alla kreativa lösningar man kan uppbåda... och ändå blir man inte nöjd :-))) Har tyvärr inga bra råd att ge. Är helt säker på att du löser det på det ena eller andra sättet :-))) Ibland får man helt enkelt låta 'utmaningen' vila ett tag, då brukar det dyka upp idéer.

  Lycka till!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Kaukausisk förgätmigej(den alldeles vanliga med blå blommor och sedan fint grönt bladverk) till lönnen och andra hostor med grågröna blad....man måste väl inte plocka upp den vaniljpuddingfärgen....är vad som dyker upp i mina tankar när jag ser bilderna....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick