12 snabba från semestern

Äventyret är över och vi är mer än nöjda.

Resan började i Los Angeles där de blåblommande jackarandaträden stod i full blom överallt.
Längs med strandpromenaden i Venice Beach gick vi förbi denna plantering med vad som såg ut som skavfräken och penningblad som växte bland de grova stockarna. Hur snyggt som helst tycker jag.
Däremot hade jag förväntad mig mer fantasi längs med den lyxiga Rodeo Drive. En kottepalm med lite fetbladsväxter under är väl inte speciellt exklusivt, eller?
Hos oss är uppdelningen så att K kör bilen och jag är kartläsare på semestrarna. Något som kan leda till häftiga ordväxlingar ibland eftersom det är helt omöjligt att få K att stanna på studs för att jag ska kunna titta närmare på vackra planteringar, växter eller spännande trädgårdsbutiker.
Föreslår jag ett sådant stopp lite hastigt och lustigt händer ofta något av följande:

A. en plötslig rusningstrafik uppstår bakom oss, där förarna bara längtar efter att få köra in i långsamma turisters bagageutrymme.
B. högerfilen förvandlas till en helt oskyltad buss/taxizon.
C. jag blir upplyst om att vi har passerat 'parkering förbjudet'-skyltar innan, precis när jag tittade åt ett annat håll.

Naturligtvis är det omöjligt att göra U-svängar och liknande.

Efter ett antal semestrar har jag lärt mig läxan och sitter alltid beredd med kameran. Resultatet är att många av mina semesterbilder är tagna genom bilrutan och ofta är både skakiga och suddiga.

Fartbilder från Beverly Hills:
Agapanthus i massor längs med gatorna. (jag undrar lite hur det ser ut när de är överblommade) och en riktigt mysig park där jag gärna hade strosat under palmerna.


En affär längs Santa Monica Boulevard som såg väldigt spännande ut med formklippta figurer och buskar och träd som inte syns på bilden. Här var det nära att jag tog över ratten men för en gång skull hade K rätt, det var i värsta rusningstrafiken vi var ute och rullade.

Vroom, så var vi förbi den!

Efter Los Angeles fortsatte vi upp till San Francisco och sen vidare mot Las Vegas.Många varningsskyltar längs vägen men det enda vilda som fångades på bild var en liten ödla som satt uppflugen i en buske i Death Valley...

 

... en utav världens lägsta, och varmaste platser (det var en riktig höjdare att besöka i mitten av juli!). Vi vacklade runt i omväxlande sand och salt, och drack nog 3 liter vatten var på  någon timme.


Nästa ställe var dock en riktigt äkta höjdare. Ja då menar jag inte Las Vegas som var lite för extremt för mig utan Grand Canyon.... och detta trots min höjdrädsla som innebar att jag klamrade mig fast vid räcket och vägrade gå ner på någon som helst stig som ledde till ännu vackrare utsikter.
Denna vy räckte mer än väl åt mig!
Kommentarer

 1. Hej!

  Vilken semester! Vi (jag och maken) gjorde nästan samma sak med första knodden i magen. (Bäst att passa på innan det kommer ta ett tag innan man gör något sådant igen...) Vi körde också LA-San Fransisco. Seqoya-träd i bergen och till Phoenix dit jag skulle på konferens. (Maken fick ligga vid poolen med professorernas dollarfruar medan jag var på sessions.) Vi missade tyvärr Grand Canyon. Fick tipset att man kunde hyra en privat helikopter och åka och kolla på det direkt från Scottsdale.... Inte riktigt samma löner för forskare i Sverige som i USA.... (Fast än så länge är man ju bara en sketen doktorand...)

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 2. En sån härlig roadtrip ni måtte ha haft. man lär sig! Att ta snabba bilder genom bilrutan menar jag som också fått lära mig detta av någon outgrundlig anledning...

  Men att få beskåda Grand Canyon live måste varit storoort. Är en sån där dröm jag har kvar att uppfylla...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick