Lång som ett ösregn


Jag kommer inte ihåg var jag läste denna mening men den poppade upp i huvudet när jag kikade ut mellan persiennerna på vårt sensommarväder. Dagarna blir långa och ja, faktiskt lite grann mysiga när det vräker ner på detta viset. Satellitmottagningen och internetanslutningen fungerar ytterst sporadiskt, det är fortfarande så varmt att dörrarna står öppna och så pass mörkt att enstaka lampor lyser i hörnen. Upplagt för mys...

...om det inte vore för att trädgården inte fått min uppmärksamhet på 4 veckor. Tittar jag ut ser jag svarta, degiga rosknoppar, höga perenner som ligger nerbrutna och grenar som slitit sig från förtöjningar eller helt enkelt blivit nedtyngda av regnet och släpar i marken.
Minsann ligger det inte en liten igelkott och skular vid husgrunden också.

Jag står och trampar i dörröppningen som en galoppör i startfållan, redo att störta iväg med sekatör och uppbindningstråd vid första solglimt.

Hittills har kransveronicorna blivit räddade. Min älskade harv stöttar violrutan och i födelsedagspresent har jag fått två nya, underbara växtstöd. En glipa i molnen och rudbeckiorna kan snart få ett lyft.

Kanske hinner jag plantera min nya hortensia och tända lite stämningshöjande lyktor också innan nästa ösregn.
Kommentarer

 1. Det regnar här oxå välkommet på grund av torkan meeen det kunde väntat tills jag börjar jobba tycker jag nog.
  Snygga växtstöd!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Ja du - här var det precis så idag. Jag stod redo i dörröppningen och rusade ut när regnet slutade. Pinnar, tråd och sax i högsta hugg. Skaka av det värsta och så...

  Vackra bilder hos dig. Det sirliga stödet? är väldigt vackert.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jodå, här har det regnat i flera dagar och idag har vi faktiskt haft mulet men uppehåll och kaffe på altan kändes gott :)
  Så fyndigt med gamla harven som växtstöd!
  Trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 4. Här har det regnat på förmiddagen, men nu skiner solen. Min trädgård har inte heller fått så mycket uppmärksamhet under semestern, och jag rusade också ut så fort det slutade regna. I går var det uppehåll så jag kunde klippa gräset. Flera av mina rosor tycker inte alls om att bli så blöta i håret!
  Så fina växtstöd du har! Verkligen jättesnygga.
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Jaaaa.... careful what you wish for... tänkte jag när himlen till slut öppnade sig idag - och fortsätter o fortsätter.... Jag tror det är andra gången jag ser regn på två månader, så jag har verkligen följt solen i sommar
  Men nu känner jag mig nöjd, tacktack:-)

  Som jag fnissar när jag ser o hör dig stå där o frusta i fållan, hihihi... och jag ser visst fler runt om i landet med sekatörer i högsta hugg. Redo liksom.

  Jag vill me ha såna där snyggstöd till mina blommor!! Var? var? tipsa mig!

  kramkram H.

  SvaraRadera
 6. Ja, nu får det sluta regna.... Hann vara ute en timme i dag bara. Sen öppnade sig skyarna. Förstår att du bara vill springa ut och hugga i allt.... :-))) Vilka jättefina rostiga stöd. Såna skulle man ha. Berätta var du köpt dom!! Hoppas att du klarar dig från sjukan. Men kolla. Snabbt.

  Å välkommen tillbaka!

  kram, kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Suck... en sådan sommar... vi får kanske räkna den som förlorad. Mögel, knäckta perenner, ruttnande rosknoppar. Buskarnas blad gulnar i förtid. Inte en blomma i luktärterna, som vill ha sol. Och till råga på allt elände har mullvad och sork startat sin verksamhet igen efter en långsemester!
  Jag beundrar och avundas dig som kan se något mysigt i det långa ösregnet.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 8. Vilken regnbild :) Kram Suss

  SvaraRadera
 9. Kwiaty mają dość deszczu i my też. Nie możemy cieszyć oczu ich widokiem i mamy utrudnioną pielęgnacje ich.Pozdrawiam

  SvaraRadera
 10. Gode billeder.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 11. Men kära nån! Att ni har fått så mycket regn... Här har det knappt kommit nåt och allt är torrt, torrt. Jag stödvattnar så mycket jag vågar... Rädd att grannarna ska börja protestera snart.. ;)
  Men du.. Vilka suuupersnygga växtstöd - säger som charlotte och hillevi.. tipsa, tipsa!! ;)
  Kramar i massor till dig!

  SvaraRadera
 12. Men du vilka snygga växtstöd! Både harven och de andra... Får kanske ta en "sväng ut på gården" för att se om makens morfar lämnat efter sig någon gammal rostig harv åt mig "skrattar"
  Ha det gott och måtte det sluta regna snart!
  Kram gittan

  SvaraRadera
 13. Men gud så sött (ojsan, Hejsan Lottaskulle jag ju säga först), en liten igelkott som trycker mot husväggen. Ååååh vad jag skulle ge för att ha en i trädgården.
  Regn däremot kan du behålla för dig själv, det är så tröttsamt i längden.
  Men jag är dock glad för det min trädgård fått de senaste 4 veckorna då den inte heller fått någon uppmärksamhet från mig. Varit i Sverige och hälsat på.
  Växtstöden är läckra, kul med lite annorlunda och tänkande utanför ramarna.

  Många kramar,

  Annelie

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick