Regn i backen eller i nacken


Det låter väldigt speciellt när män skriker i falsett.

I helgen grävde vi upp en gammal rot från en gullkornell. K slet med spettet och jag med spaden. Ett mycket blött, lerigt och tungt jobb och när vi fått upp den gick K för att hämta öl till oss. Strax efteråt hörde jag detta lilla skri som för en sekund fick mig att se mig omkring efter en exotisk fågel.
Nu är ju växtligheten tät i trädgården. Grenarna hänger obeskurna och tunga, ibland av frukt och i detta fallet av en tom ampelkruka. Eller nej, den var ju inte riktigt tom... den som K körde huvudet rakt in i. En kaskad av kallt vatten nerför nacken och jag kunde glömma ölen.

Ilska och kärlek är bägge röda.

Det finns en del rött i min trädgård just nu.


Nu har jag stammat upp och klippt bort det mesta som hänger ner. En del kan jag bara inte ta bort, som ullung-rönnens dignande grenar eller katsurans glödande blad, där får man faktiskt svikta lite med knäna. Jag har i alla fall tömt resten av amplarna på vatten, men vad gör väl det... nån där uppe har ju verkligen svårt att hålla tätt!!
Sen är det något som fattats mig. Mitt gamla alpvide, Salix helvetica, gav upp andan efter 10 år. Snö som frös till tung is knäckte den i vintras och trots hård tillbakaskärning bröt den aldrig på nytt.Jag grävde upp den igår och begav mig sen till plantskolan för att hitta något spännande att fylla dess plats med. En liten prydnadsapel, en mer exotisk buske eller ett hängande silverpäron. Funderingarna har varit många....gissa vad jag kom hem med!

Ett nytt litet baby-alpvide. Den är som en tändsticka i jämförelse så jag får hålla tillbaka stjärnflockan medan lillen växer till sig.

Är man en vane-människa eller..?

Kommentarer

 1. Fniss det där vet jag hur det känns.Fick vattnet från ett fågelbad över huvudet en dag i somras...med tanke på hur det brukar se ut i ett bad för fåglar vart jag inte glad...in o tvätta håret grr nu aktar jag mig noga när jag rätar på ryggen under det :-)

  Visst är det en möjlighet att få sätta något nytt när det blir sådär men när man har nått man gillar så...
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Hihi...ofrivilliga duschar är aldrig kul.
  När man gillar nåt riktigt mycket är det väl inte fel att ersätta med ngt likadant tycker jag.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Hej igen
  Tog bort min egen kommentar, klantigt...
  Jag gör ett nytt försök...
  Stackarn som blev blöt i nacken, han var nog värd mer än en öl...
  Naturen kan vara hård mot växter och djur men har man favoritväxter så har man...
  Ha en bra vecka
  Christina

  SvaraRadera
 5. Jag nog har det regnat den senaste tiden. Synd att det rann nerför fel nacke bara. Urfina bilder! Och lycka till med nya "bebisen".
  Eva

  SvaraRadera
 6. Hihihi.. ja så kan det gå när man inte har ögonen med sig.. :) Kan riktigt höra honom skrika.. ;) Fniss! Så mycket vackert rött du har just nu. Känns faktiskt som sommaren tog lite nya tag.. Iaf här uppe hos oss.
  Lycka till med lillen! KOmmer att bli toppenfint!
  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Ojdå,kan förstå att han skrek, inte så skönt att få iskallt vatten i nacken:)) Tråkigt när favoritträd far illa under vintern. Min lilla vackra Japanska Dvärgpil överlevde inte heller förra vintern, jättetråkigt. Mycket rött och fint i din trädgård! Den stora Korean Beauty som jag har bild på är från två plantor om jag minns rätt.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Lite vatten under kragen borde inte få inkräkta på hämtning av lite kall öl, eller hur?!!!! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Brrr, det är inte behagligt med vatten i nacken, det har jag märkt när jag kör upp huvudet i mina hängande fågelbad...
  Du måste ju så klart försöka igen med salixen, gillar man nåt så måste man försöka igen... och igen...
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Dramatik i trädgården!
  Kikade runt lite på bloggen och njöt av junituren i din trädgård, så mysig!
  Septemberhälsningar,
  EvaB

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Oj, oj, det var inte trevligt med ofrivillig dusch!
  Fint du visar och lycka till med bebis-plantan!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 12. Vilket härligt inlägg! Min välutvecklade empati förbjuder mig dock att skratta åt andras missöden - ;)))!/Anja

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick