Söndagsliv och en vinnare

'Vill du vi ska elda i kaminen får du hämta veden själv!!'

Med denna bryska uppmaning väckte K mig i morse.

Okej att jag kanske blev lite besk igår för att han (medan jag var hos frisören) drog ut vårt kylskåp och placerade det ovanpå handdukar mitt på golvet i vårt lilla kök. Dessutom tömde han och monterade ner två köksskåp och ett vinställ och lade allt innehåll i tvättkorgar, som också de står på golvet.
Bakgrunden till detta är att vårt kylskåp plötsligt förvandlats till en frys och ska nu bytas ut till en vanlig, lagom varm variant. Enligt vår överenskommelse skulle K åka och beställa ett nytt kylskåp medan jag var iväg och klippte mig.

'O, så bra', utbrast jag när jag såg hans demolering av köket, 'kommer det i eftermiddag eller...?'
'Nej, förhoppningsvis på torsdag', svarar K glatt... ?!!! .... 'På TORSDAG??!!!.....  Det var sen jag uttryckte mig lite beskt...

Men K är inte långsint så jag blev lite förvånad över hans sura kommentar i morse. Men 'ska det va på detta viset så visst!', tänkte jag och ryckte åt mig vedkorgen, klättrade över porslinet i tvättkorgarna och traskade ut till förrådet.

----

Man ska inte kasta sten i glashus och det har jag ju inte gjort heller...
men däremot fullständigt glömt bort allt som jag tryckte in så fort jag hörde den första frostvarningen.
(Bilden är dessutom tagen efter att jag baxat ut sju olivträd, ett fikonträd, en agapanthus, en låda med dahlior och en hel del stora, vildvuxna pelargoner. Detta för att jag överhuvud taget skulle komma åt några vedpinnar att blidka K med.)


Det var ju bara att bita i det sura äpplet och börja städa efter mig.Men så nöjd jag känner mig nu. När jag ändå höll på så hämtade jag in alla prylar från trädgården, tvättade av redskap och sköljde ur krukor.... och bar in ved.

Efter mitt herkulesarbete slog jag mig så ner vid den städade arbetsbänken för en paus men kom snabbt på benen igen när jag såg vad som satt bredvid mig. Jag for in i förrådet för att hämta kvasten men när jag kom ut igen var jättespindeln borta, och ni vet ju hur det är:  det är otäckt när man ser sin rädsla men tiofallt värre när man vet att den är nära, men var?...Efter försvinnandet kunde jag liksom inte riktigt slappna av i favoritstolen utan fick gå in i växthuset och avnjuta min lilla skörd av frostnupna minikiwis.


Medan jag satt där och mumsade drog jag också en vinnare i min lilla utlottning.

Anna Vattenkanna, grattis, ditt namn stod på lappen så skicka mig ett mail  med din adress så kommer den eminenta lilla äppelboken stax med posten.

Till er andra: stort tack för visat intresse och endera dagen ska jag väl ge mig på att städa källaren där det finns massor av böcker. Dyker det upp fler roliga dubletter blir det en ny utlottning. Håll utkik!Kommentarer

 1. Hihi, vilket roligt inlägg! Och grattis Anna Vattenkanna till vinsten.

  SvaraRadera
 2. Fniss... när alla hjälps åt för husfridens skull!
  Mm...minikiwi, det låter gott!
  Grattis till vinnaren!
  Må gott /Bea

  SvaraRadera
 3. Skönt att se att det inte bara är jag som har trångt i övervintringen... det blir lätt lite mycket...
  Grattis till Anna Vattenkanna!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Men himmel och pannkaka - gick jag och vann den lilla fina äppleboken? Jaa, det gjorde jag! Sååå glad jag är och ohh så roligt!

  Kram Anna Vattenkanna som ÄLSKAR gamla trädgårdsböcker

  SvaraRadera
 5. Hehehe... ja, vad gör man inte för husfriden... ;) Minikiwisarna såg himla goda ut. Är de svårodlade? Fast jag har ju inget växthus så det kanske bara är att glömma. Stooort grattis Anna till fïna vinsten! Och tack goaste Lotta för en fin utlottning!
  Ha en finfin vecka!
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Hihi...ja somman bäddar får man ligga....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Ihhhh! Jag har spindelfobi! Inte kan man slappna av när en sådan finns/fanns i ens närhet!!!!
  Söta minikiwis :)
  Grattis till Anna Vattenkanna!
  Ha det gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 8. Haha...... Att ha det trångt i förråd vet jag allt för väl hur det är. Vi håller just nu på att bygga om vårt garage till en arbetsplats/kontor för maken. Och jag kan väl säga som så att tills för någon vecka sedan gick det inte att ställa in ens en liten kartong.... för att det var så fullt där redan. Vi har en källare som också är ett slags 'förråd' och där alla mina krukor, dahlior och andra trädgårdssaker är. Men nu... har garagets allt överflöd (inte allt, men mycket) tillfälligt flyttat till källaren. För att få någon ordning där (som vi ju vill ha snarast...) måste givetvis ALLT tas ut först..... sorteras, packas om och så.... innan man kan ta sig fram där. I denna röra nu har jag 'slängt' in dahlior och annat. Vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt :-)) SÅ, jag förstår hur du tänkte med veden hihi....

  Vad gott med minikivis. Attans då..... Men stort grattis till Anna!!!!!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. Hi, hi, hi visst är det enkelt att bara snabbt fixa lite och sen glömma...I min bod ser det precis likadant ut, veden längst in bakom alla plantor och annat.

  Jag glädjer mig åt min nya lilla Dodong som ska få komma i jorden till helgen. Tack för din vägledning!!!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 10. Vilken fin spindel :) Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Ja minsann, så går det när man inkräktar på de manliga domänerna - för vedhögarna är väl typiskt manliga? Fint sällskap har högarna i alla fall i sina blommande grannar. Verkar dock lite jobbigt att behöva lyfta undan en mindre park när man ska hämta ett litet vedträ, men du har kanske en annan slutförvaringsplats för krukorna?
  Så skönt att spindeln hann rädda sig undan ditt mordiska vapen. Jag älskar inte spindlar men försöker ha överseende eftersom de är 'nyttodjur' som vi ska vara rädda om. Vill dock inte ha dem krypande på mig...
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 12. Hoppsan...känner igen det med att glömma... Minikiwierna ser väldigt goda ut! Spindlar gillar jag faktiskt bara jag inte har dem i sängen så får de gärna finnas. kram Sophia

  SvaraRadera
 13. Oooh, trångt i förråd och utrymmen har jag svårt för och gör mig på dåligt humör.
  Underhållande story, du är duktig på att skriva Lotta.
  Hoppas du har fått ditt nya kylskåp.
  Minikiwisarna är hur söta som helst.
  Och spindlar, har jag hur mycket som helst av, levande och döda.

  KRamar

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick