Vargen kommer! ....eller?

I går förmiddags var det sork- och mullvadstrampet som gällde  -  som vanligt!!!.
Det innebär att jag vandrar runt hela trädgården och stampar ner högar, försöker förstöra gångar, sätter fällor ibland och planterar ner lite uppgrävt ibland. Detta görs för närvarande varje morgon under en hel del muttrande.

Mitt i stampandet får jag syn på en liten knopp av Anemone blanda - balkansippa.
Åhh, vårtecken!
Humöret stiger och jag överger högarna och går och tittar på lite knoppar, trollhasselblommor, små fåglar och annat fint. Blir mer och mer sugen på att ta fram räfsa, spett och spade och sätta igång med ett vår-projekt jag gått och funderat på  -  så är det klart att börja så och plantera när våren kommer på allvar, tänker jag, och börjar leta fram grejer  -   lagom till den första flingan faller.3 timmar senare ser trädgården ut så här   .... och det vita bara fortsätter falla!!!


Meningen  'nu kommer snön och kylan' har jag hört så många gånger vid detta laget utan resultat, så det har blivit lite 'vargen kommer'-effekt. Därför struntade jag blankt i snö-varningen denna gången och släpade hem de första penséerna från affären. Mot bättre vetande, jag vet, men hur kan man motstå de små flörtiga ögonfransarna? Dessutom tänkte jag plantera dem i några hinkar som är lätta att lyfta in och ut med temperatursvängningarna.


Efter en titt på SMHI:s prognos har jag i dag bäddat ner dem i en frigolitlåda i växthuset: minus-grader resten av månaden och -12 grader som värst. Kommer vargen eller....?

I stället för att gräva ut i björkbacken gick jag in och fixade vårtecken på matbordet, vit scilla och en rugge timjan från mataffären.....och som en liten service har jag köpt en behändig kryddsax från Bröderna Nelson, så vi lätt kan fixa lite timjan-doft på maten. K brukar vara snål med det gröna.
Balkansippan fick en hydda av gammal julgruppsmossa så jag hoppas den vilar lungt ett tag till, men hur går det med alla små klematis-skott och pärlbuske-knoppar jag såg där ute?

Oj, oj, oj...

tänker en smått o-road (i dubbel betydelse)             

Kommentarer

 1. vad braatt ha en kruka med timjan mitt på bordet. Det ska minsann jag ha också....
  Vi blev precis färdigamed gårdagensprojektinnan det blev busväder...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 2. Vilka vändningar på en och samma gång :-) Från stamperier till vårglädje till överraskande vinterverklighet.... Oh, vad jag så gärna skulle vilja få upptäcka något slags vårtecken nu. Men här är det vitt. Och vitt. och vitt... I dag snöade det också. Men jag ska inte klaga. Faktiskt så ser man gräsmattan under vår stora tall och silvergran. Så, så mycket snö har vi verkligen inte. Och inte om man jämför med förra och förra året. Men ja... Jag längtar som en tok efter vår. Minns faktiskt inte senast längtan var så stor. Hoppas så att dina spirande knoppar klarar sig. Det gör de säkert. Läcker kruka att ha på bordet. Måste fixa lite vår inne känner jag. Tömde precis ut en utblommad vas.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. Åh, så ljuvligt med penséer! Och vilken söt knopp! Jag har inget vårigt alls inne vad det gäller blommor, förstår inte hur det blivit så...
  Oj, oj -12, det låter inte bra alls...
  Ha det gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen växlingar! Jag var sugen på att köpa ett par penséer med mig hem men velade, så det slutade med att jag fick en hellebourus med hem istället. Visst var det passande ;-))
  Så fint på ditt matbord, vårkänsla..

  Ha det gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 5. Ja, det är verkligen tvära kast i vädret. Barnen var ÖVERLYCKLIGA igår när snön föll hela dagen och roade sig glatt med snöbollskastning, snögubbebyggande och snöborgsfix. Allt på en gång. Fint med snö - men jag vill ha vår nu.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Wow, penséer nu!!! Vad härligt! Jag undrar om de ens redan säljs här i Småland? Men jag ska definitivt hålla utkik. En kruka orkar jag nog flytta in och ut om dagarna:)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. ja, visst kändes det snopet, när det kom snö, som fortf ligger kvar! Såg de ljuvliga minipenseerna på Blomsterlandet i lördags, men avstod...Bar hem flera krukor vårlökar istället för inomhusglädje.
  blir nog att tro på att vargen har kommit....
  kram Lena

  SvaraRadera
 8. du undrade var mitt träd med flickan finns...hon står nere vid strandängen i baskemölla, man kör ner på samma väg som till den lilla campingen som finns där mitt i byn men man kör ner mot havet istället för in på campingen. När du parkerat bilen nere på parkeringen och står vänd mot havet så ska du gå ner på ängen till vänster och precis innan buskarna tar vid igen ett par hundra meter ner så står trädet på väg upp mot den branta backen, det står nog en gammal träbänk i närheten också där...annars så kan vi ju ha en liten träff bloggare emellan där nere så ska jag visa...ta med fika korgen...
  kram mia

  SvaraRadera
 9. Rena aprilvädret hos dig. Och då måste det väl vara vår, eller?:)
  Fint innegrönt iaf.

  Ha en finfin onsdagkväll,
  Rebecca

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick