Arbetspass II - den goda jorden


Allt 'skräp' - det vill säga blivande växtnäring - som jag städade bort förra arbetsdagen ska nu tillbaka - i en annan form bara. Benmjöl, höns- och kogödsel, gammal odlingsjord och så småningom kompostmaterial. Allt matar jag min trädgård med (ja, och så lite svett också), och hoppas att jag i juli kan stå och oja mig över hur hiskeligt allt växer....
Odlingslådorna i 'matsalen' ska få helt ny jord. Eftersom jag envisas med att ha ett hungrigt päronträd planterat bredvid så är det ett jobb jag får upprepa med jämna mellanrum. Markväv i botten förlänger mellanrummet något.


Sune måste naturligtvis vara med när något händer, och tydligen luktade rötterna något
alldeles extra gott - det blir till att ta fram frisörsattiraljerna igen. Material till en
päronrotskrans och lite krafs till vårdagsjämningskrukan lyckades jag rädda undan.Ooops, där fick jag det onda ögat av prinsen jag råkade väcka. Växthuslådorna
får jag nog vänta med att tömma - det känns som om det finns tid till det också.


Kommentarer

 1. Sån härlig rundgång du beskriver... det är så man känner den goda lukten av mumsiga myllan. Det var verkligen ett ont öga den där grodan eller paddan gav dig! han var nog bara lite yrvaken?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, jag ska nog också ge mig till att mata trädgården någon dag framöver. Den blir ju så glad av det har jag märkt! =)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 3. Ja, äntligen är det dags för "vårmaten". Man känner sig som en riktigt välgörare.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 4. Lite dunderhonung är väl aldrig fel ;-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen rundgången! Ibland undrar jag varför jag städar i rabatterna, men det blir ju så fint och jag gillar att köra tillbaka kompostjorden, kanske känner jag mig lite duktig då?
  Tur att du har Sune Sällskapskatt!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Det är just så det alltid borde vara med cirkulationen i trädgården. Fast här blir det inte så mycket bevänt med det. Hämtar oftast kompostjord på soptippen.

  Såg också att paddorna vaknat redan. Det var en som kravlade långsamt över vägen i kväll.

  SvaraRadera
 7. Vad du arbetat flitigt! men visst är det kul att komma igång igen efter vinteruppehållet!
  Och fint vårväder tackar man ju inte nej till precis.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 8. Vad härligt det låter med trädgårdsjobb! Den där prinsen ser riktigt förgrymmad ut faktiskt, ujuj. :o)

  Kram

  SvaraRadera
 9. Fina bilder! Ja varför gör vi inte som i Enköpingsparkerna, klipper ner och mulchar på plats? Tänk så mycket rygg man skulle spara då:)

  SvaraRadera
 10. Hihi, paddan ser verkligen ut att ge dig det onda ögat. Jag har också det brokbladiga kirskålen också om du vill ha...?
  Ha en fin kväll,
  Lydia

  SvaraRadera
 11. Hihi...prinsar ska man vara rädd om :))
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 12. Låter som du har haft en riktigt härlig dag)! :) Vågar inte riktigt städa ur våra rabatter än. I förrgår fick vi 1 dm snö... Finaste trädgårdssällskapet har du också... Både Sune och lille prinsen!
  Kramar!

  SvaraRadera
 13. Vårarbetet är det bästa tänkbara. Att få arbeta till fågelsång är svårslagbart! Jag höll på att klyva en padda mitt itu när jag grävde i rabatten härom dagen, som väl var träffade jag den nog inte. Dumma paddor som gräver ner sig där jag tänker sätta i spaden...
  Arbeta på duktigt för nu kommer våren med stormsteg.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 14. Men fy vad han blänger ;-) eller så är han yrvaken...
  Det är så roligt att ta av komposten o gödsla o greja blir så bra sen :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre