Vilda vackra vår... eller är det försommar nu?

Hur som helst så rinner tiden iväg som värsta vårfloden och det gäller att vaska fram guldkornen. Längst nere i lövsalen är det försommarfint just nu.
 Guldazaleans söta doft känns på långt håll. Här nere står två stycken stora gamla buskar.

Den gammaldags narcissen 'Recurvus' svävar över röda och orange primula veris. Ingen av dem har jag planterat, de har själva tagit sig hit.... kan det bli bättre?

Även förgät-mig-ej har hittat hit själv. Den har landat i Primula elatior 'Francesca'.

En alpklematis som för många år sedan planterades under en brokbladig kornell är ett av mina dummare misstag..... bägge bara växer och blir risigare för varje år och är ett rent helsike att klippa. Ska man plantera klematis i buskar ska det vara arter som ska klippas ner varje år.... läxan lärd!
Polygonatum multiflorum 'Variegatum' står det på etiketten till min nyinköpta lilla planta. Variegerad jätterams... mmm, jag gillar att åka på shoppingrunda på mors dag...

Sorkbo 1 och sorkbo 2.... 

...men... vem har grävt ett stort hål under aldungen???

Jösses!! Mård, grävling, liten björn!!??? Jag blir rent nervös.....

Visst, jag tycker det är jätteroligt att ha naturen in på knutarna, men runt fötterna kanske jag främst tänker mig små ekorrar, igelkottar och fina fåglar. De stora bestarna och de med vassa tänder kan hålla sig på andra sidan stängslet.

Mindre trevligt är ockå Sunes envisa uppvaktning med presenter. Han smyger upp bakom mig när jag rensar rabatterna och lägger dit en sork, ofta halvdöd. Sen lägger han sig en bit bort och inväntar antagligen att jag ska kasta mig över bytet. Årets tredje sork fick jag idag.Inte heller denna kastade jag mig över utan efter ett tag kvicknade den till och pep iväg över gräsmattan med Sune efter sig. Han måste tycka jag är väldigt otacksam.....


Kommentarer

 1. Första delen av inlägget ger mig rysningar av vällust. Underbara bilder från din underbara trädgårdslund. Den andra delen är väl sånt man får på köpet? Undras vem som boat under trädet?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ha ha dina djurbilder är som berättelser i sig!
  Fina fina bilder på din lund :-) gillar den jättemycke...
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilken superfin blogg! Tycker som Anna att de första bilderna har nåt magiskt över sig, lite john bauer tänker man...;) Bara väntar på att ett rå eller nåt skall kika fram mellan träden.

  SvaraRadera
 4. Visst är det svårt att visa sin tacksamhet över vissa presenter...
  Men, oj vad fina bilder du har tagit. Bilderna i skogen är verkligen magiska.
  Härligt!
  //Ulrika

  SvaraRadera
 5. Nej men blir du inte glad över kissens gåvor.(Fniss)Bilden säger allt.Och lunden är ljuvlig.kan känna doften från olika växter.Så vackert.MVH

  SvaraRadera
 6. Hello, Lotta!
  Wonderful garden views ... such great plants! Wonderful spring, it all looks so fresh.
  The cat is amusing.

  SvaraRadera
 7. Underbara trädgårdsbilder, med både växt-och djurliv!
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 8. Så vackert och naturligt det är hos dig. Oj, undra vem som bor under dungen!! Spännande om vi får veta vem det är.
  Så söt kisse:))).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Undrar just när och om du tänker öppna upp detta paradis och visa det för oss som är intresserade? Har du anmält dig till "Tusen trädgårdar"? Om inte, gör det omedelbart!
  Våra katter är lika givmilda som din Sune och har hittills nöjt sig med att lämna sorkar och möss vid våra fötter och sedan själv gå därifrån med tydlig avsmak. Sedan några dagar tillbaka hittar jag emellertid halvätna muskroppar lite här och var i trädgården - kanske en liten fingervisning om hur jag borde hantera presenterna...
  Må så gott.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 10. Hehehe... som vanligt sitter man här och fnissar skönt åt fruns roliga formuleringar... och bilder! JAg tycker sista bilden är helt fantastisk, den måste du väl tävla nånstans med tycker man, Sune är helt underbart tigeraktig och sorken väldigt råttig:-))

  Hopps Herr Grävling inte tänker bosätta sig med både fru och alla barn, älskarinnor och annat löst i släktväg... har hört att de inte är helt vänliga mot sina grannar.

  Ha det gott, kram H.
  PS väääldigt fint i lunden, fast jag tycker den där fågelholken borde bo hos mig istället, du har så mycket annat snyggt:-)

  SvaraRadera
 11. Underbar lund med ljuvliga växter och inte minst - fina foton!

  SvaraRadera
 12. Vadå vår eller försommar??? Jag tycker det känns som vinter, men jag ser att du gjorde inlägget på den tiden det kändes som sommar... Sune är ju jätteduktig och du är otacksam! Men det är likadant här, den ena katten tar hem en massa gnagare, på så satt tycker hon att hon har bidragit till hushållet och att vi ska servera henne kattmat ur burk!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 13. Hihi.. känner så väl igen mig. Årets presenter har ännu mest handlat om kopparödlor. Men helt plötsligt ligger de där framför fötterna och man blir lika rädd varje gång..
  Det är helt ljuvligt hos dig nu! Eller nu..?! Det är alltid helt ljuvligt hos dig!
  Kramar i massor!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre