Hålet är lagat och jägaren fångad

I höstas, när jag fick för mig att gräva om den romantiska rabatten, dök det upp ett smärre problem i form av ett gigantiskt hål. (klicka  här  om du vill se hur detta gick till).

Som jag har grubblat på detta hemska hål!!! Liten damm... ingen damm.... fylla igen... grus.....sten....marktäckare?

Så i våras när jag stod och hängde på altanen fick jag plötsligt en vision av slutresultatet . Jag såg hur den lilla gången jag gjort genom kryddlandet, (som ärligt talat inte blev så vacker men dock praktisk), fick en fortsättning genom gräset och ett slut i den romantiska rabatten. Plötsligt föll bitarna på plats... cirkeln slöts.... och min hjärna fick äntligen vila.

Nu har jag jobbat med musklerna istället och visionen har blivit verklighet.


Den gamla koppargrytan som stått intryckt i en buske har fått ett nytt liv. Kaveldunet som växer där uti skulle kanske avsluta sitt, men det har jag inte hjärta till. En ny balja någon annanstans ska det få, och sedan ska jag pröva på näckrosodling på denna fina romantiska plats.

Den sammanhängande gången och skogsfyndet som tydliggör att detta är den romantiska rabatten.

Astrantia major 'Roma' och A. major 'Hadspens Blood'
Geranium 'Johnsons Blue' med Salvia 'Caradonna' och 'S.'Ostfriesland'

Nu har jag fått upp ångan och ska ge mig på björkbacken som är full med nässlor, kirskål och en av mig (vid ett svagt tillfälle) planterad häck av berberis.

På midsommaraftonens morgon stod jag där och försökte framkalla visioner och lyckades då äntligen fånga vår senaste besökare med kameran.

Mården, martes martes på latin, svingar sig förbi med jämna mellanrum. Det blir ett förskräckligt oväsen bland alla fåglar så jag blir förvarnad på långt håll och kan hämta in Sune. Att mården jagar i vår trädgård ser jag som ytterligare ett tecken på att vi har ett enormt bestånd av sork, men sen läser jag på internet att det finns noteringar om angrepp på rådjur!! ...Jag tyckte väl att de odjuren kommer i allt glesare klungor.


Kommentarer

 1. Så vackert det blev.MVH

  SvaraRadera
 2. Och du har också jobbat hårt ser jag! :) Så himla fint det blev!
  Nämen.. en mård!! Har jag nog aldrig sett på bild så där tidigare. Fränt men lite läskigt är det ändå med tanke på Sune. Jag skulle bli helt nojig tror jag.. Som idag faktiskt blev skrämd av en padda... ;) Men säg det inte till någon! ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Det blev ju alldeles fantasktiskt vackert sådär! Sten passar alltid in oavsett och snyggt är det / gittan

  SvaraRadera
 4. Ser helt ljuvligt ut.
  Jag vill ofta slänga mig ut och fixa meddetsamma även om jag vet att det brukar bli bättre om jag låter funderingarna gå en runda till, eller två, innan jag sätter igång.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 5. (Har skrivit ett svar till dig i min blogg.)
  Snyggt! Om det inte hade varit så gräsligt arbetskrävande hade jag gärna velat ha många och långa gångar, men att gräva ut för dem i denna hemska åsenjord låter tanken stanna vid just en tanke och inget annat.
  Så roligt att du lyckades fånga mården på bild! Jag såg en inifrån växthuset en gång när den skuttade förbi på väg in mot skogen, men det är också enda gången. Men så klart finns de (tillsammans med annat elände!) i närheten när man bor som vi gör!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 6. Väldigt väldigt fint!
  Hoppas vi slipper mård här. Om den skulle dyka upp är det nog bye bye med hönsen :-/
  Ha det gott!
  Anna

  SvaraRadera
 7. Åh vad jag vore lycklig med hälften av din underbara trädgård! Ha det fint :). //Marie

  SvaraRadera
 8. Så bra din vision blev! Snyggt! Och lite rost i alltihopa...så fint. Här är jag så mallig över din ideé´med harven, som jag fick förverkligat med viss hjälp av maken. Nu står den där så fin, snart klättrar det en klematis o ros i den...
  Jodu, med mina stockrosor blev det SKIT! Sådde dem ju i tidig höst, kom upp så fint, massor av fina plantor! En morgon: Kattodjuren har spekat upp (toabesök-just i MIN pallkrage!), alla plantorna hade yrt iväg, ingen klarade sig!Men i år ska jag ta nya frön o näta in pallkragarna, det finns nu fler färger att ta frön av, har köpt på mig andra sorter. Blir det många kan du få fler av mig.
  Ha en härlig sommar i din fina trädgård!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 9. Så bra din vision blev! Snyggt! Och lite rost i alltihopa...så fint. Här är jag så mallig över din ideé´med harven, som jag fick förverkligat med viss hjälp av maken. Nu står den där så fin, snart klättrar det en klematis o ros i den...
  Jodu, med mina stockrosor blev det SKIT! Sådde dem ju i tidig höst, kom upp så fint, massor av fina plantor! En morgon: Kattodjuren har spekat upp (toabesök-just i MIN pallkrage!), alla plantorna hade yrt iväg, ingen klarade sig!Men i år ska jag ta nya frön o näta in pallkragarna, det finns nu fler färger att ta frön av, har köpt på mig andra sorter. Blir det många kan du få fler av mig.
  Ha en härlig sommar i din fina trädgård!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 10. Visioner visioner härligt när de kommer ut :-)
  Låter lite sådär med mårdhund...menar du att den kan ta Sune???Läskit...
  Ja jag har ev. en midsommargäst kvar eller 2...hittade ett par shorts o en jacka...spookey...osynliga mannen det är vad jag tror ;-))
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 11. Vacker vision du genomfört. Supersnyggt!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 12. Så jättefint det blev. Ljuvligt!
  Kram Lily

  SvaraRadera
 13. Jag skriver en rad så du blir glad.
  Så fint du har fixat till det.
  Gillar det rostiga hjärtat, gillar INTE det där odjuret.
  Har aldrig sett en mård i verkligheten, men instinktivt tycker jag han ser han lite Bad Boy ut.

  Älskar dina blå vallmo.

  KRam

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick