Tulpen uit Amsterdam


En liten höstsemester är ju aldrig fel och i år kröp vi in i bilen och körde till Amsterdam. Innan vi åkte fick vi höra några gånger att 'dit ska man ju åka på våren för att se alla tulpaner', och K var väldigt nöjd över att han skulle slippa åka på semester för att titta på massor av tulpaner.

Föga anade han att på hösten åker man till Amsterdam för att köpa med sig alla tulpanerna hem!

Även jag var helt oförberedd på det enorma utbud av lökar som mötte oss då vi rundade gathörnet, så det var i ett lyckorus jag vandrade runt på den flytande blomstermarknaden och vred och vände på alla påsar.


Men sen var det ju det här med lökvikten. Efter 1½ timmes lyckorus hade jag köpt ett antal lökförpackningar, några påsar lösvikt och två gigantiska amaryllislökar och det började bli tungt att bära. När jag väl hittade resten av sällskapet (som var inne och värmde sig och provsmakade ost i en närliggande affär) så försökte jag fördela mina påsar rättvist. Tror ni de ställde upp och bar??? Icke!!! Någon skulle köpa en liten ynklig ost och en annan skulle ha ett paket kex. 'Vi får själva bära det vi köper', sa dom med små näbbiga röster.

Nu ramlade vi ju in på marknaden tidigt på förmiddagen så jag minns den fortsatta vandringen genom Amsterdams centrum som ett enda långt styrketräningspass.... i ihållande duggregn dessutom!

Men jag knatade på med ett leende för jag tänkte på hur alla tulpaner kommer att lysa upp trädgården till våren - då är både osten och kexen slut sen länge!
Ja förresten, redan till jul hoppas jag att de gigantiska amaryllisarna har vaknat till liv, vi får väl se.....  

Kommentarer

 1. Hi, hi. Men vilken vår du kommer att få, säkert med tulpansorter som är svåra att få tag på här hemma. :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken otroligt vacker header du har Lotta! Så inbjudande att jag vill bara kliva in där. Inga Amsterdam i världen kan konkurrera med din lund. Men, visst förstår jag att omväxling förnöjer och jag skulle inte ha själv något emot en minisemester om jag bara kunde ordna kattvakt här hemma./ Anja

  SvaraRadera
 3. Oj, om jag hade fått gå med dig bland stånden där - då skulle jag säkert ha hjälpt dig att bära ... om jag haft någon ledig hand! ;-)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tripp, jag känner lyckoruset ända hit! ;). Vilken spännande vår... Ha det gott! KRAM Marie

  SvaraRadera
 5. Hihi.. kan riktigt se dig framför mig! :)
  Låter som en tripp helt i min smak! Trots duggregn.. ;)
  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Vad mysigt att åka på höstsemester :) Kram suss

  SvaraRadera
 7. Ett paket kex, va!? När det finns tulpanlökar??? En del människor är konstiga, det har jag alltid sagt! Men du tillhör definitivt den kategorin som jag förstår mig på, de som handlar helt nödvändiga saker, som lök!
  Fortsatt trevlig helg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Men... lyckliga du! Amsterdam är en härlig stad som jag varit många gånger i eftersom yngsta dottern bodde där många år. Dessvärre var mitt trädgårdsintresse inte så gigantiskt på den tiden så det blev aldrig några lökar för min del. Men deras blomstermarknader är fantastiska och priserna var i alla fall då mycket rimliga. Jag tror säkert att det var mödan värt att kånka på dina många kilo tulpanlök!
  Jag undrar om de inköpta kexen är de där gudomligt goda dubbla med honung i...
  Kram från Eva

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre