En bunt med julkort

Det viktigaste med julen:

I barndomen låg fokus naturligtvis på de egna julklapparna. Senare blev det julklapparna jag gav bort som blev viktigast - speciellt de till barnen eftersom 'julen är deras högtid'. Efterhand som barnen blev äldre och inte brydde sig så mycket om julen så fick jag börja fokusera på pyntet och dekorationerna. Julklapparna blev omsorgsfullt inslagna, granens kulor justerades med yttersta noggrannhet och i varje hörn arrangerades små stilleben in i minsta detalj.

Idag struntar jag i vad jag får av tomten och lyckas jag hitta en enda perfekt klapp till barnen (helt ok inslagen i en plastpåse med enkelt snöre om) så är jag nöjd. Dekorationerna slängs fram i en hast .... men däremot har jag börjat lägga mycket tid på..... maten!!!

Den ska vara överdådig och fantasifull, dekorativ och fantastiskt god.
När jag pratar med min syster märker jag att även där är det rostbiff, kryddiga köttbullar och små julostar som tar upp hennes tankar. Själv bidrar jag med små skålar med groddar, mest för att upprätthålla skenet av hälsosam nyttighet (julgodiset käkar jag upp i kväll).

När jag pratade med mamma tidigare fick jag besked på att jullunchen skulle vara avklarad till tv-programmet 'Kan du vissla Johanna' för det ville hon absolut inte missa. Och då slog det mig... visst satt det alltid någon äldre släkting och hyschade åt mig under Kalle Anka när jag som liten flicka inte kunde sitta tyst och stilla och invänta tomtens besök. Är det kanske nästa fas i åldrandet? Man fokuserar mest på julens TV-program?


Det är inte alltid bra att ha för mycket ledig tid över till att fundera på......för naturligtvis är julens viktigaste budskap det här med förlåtande, tacksamhet och empati överlag.

Därför förlåter jag nu den holländska lökhandlaren för att han med kraftig bläckpenna skrev amaryllisens namn på själva löken. Lemon Lime står det ristat på den ena. Jag bör ju faktiskt till och med sända honom en tacksamhetens tanke, för utan inristningen hade jag aldrig kunnat skilja den från 'den mörkt vinröda' amaryllisen som står bredvid.....   :)
(Lemon Lime är den vänstra på sista bilden!)


Ha en underbar jul!!!

Kommentarer

 1. Här är julklapparna fortfarande en viktig ingrediens men så värst vackra paket vet jag inte om jag gör "hahaha" Innehållet däremot väljs med omsorg och kärlek!
  Maten blir det vi absolut måste ha på julbordet, godiset vi inte kan vara utan och en och annan kaka (som vi sällan äter på själva julafton)Eftersom vi är få på julafton så har vi valt ut våra favoriter och struntar i resten - perfekt med andra ord! Tv:n däremot hade jag gärna sett var avstängd efter Kalle för roligare kan man ju ha ;) och vi har inga äldre att fira jul med(om vi inte räknar kära maken då "hahaha")
  Jag önskar dig en God Jul och Gott Nytt / Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Fina julkort! Så lite TV som möjligt under julen men så mycket god mat som möjligt på julbordet:)
  Önskar dig och de dina en riktigt God Jul!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Du borde reklamera dina amaryllislökar! Eller kanske inte... Det är nog bättre att fokusera på julmaten!
  Hoppas du får en riktigt god(!) jul!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder! Nog är det så att maten mer står i fokus.. :)
  Önskar dig en God och fröjdefull Jul ♥
  Kram Lily

  SvaraRadera
 5. Låter härligt med god mat! God jul! Här lagas det också en hel del god mat i dagarna:-) kram Sophia

  SvaraRadera
 6. ja usch vilken framtid på julen ..hyssande så man får se tv. Nja jag tro inte det blir jag som gör det i alla fall, är inte mycket för att se tv faktiskt.
  Jag önskar dig en helt underbar och strålande jul!!!!

  SvaraRadera
 7. Du har i alla fall inte kommit till den sena fasen att julkorten och minnena av dem som skickat (och inte längre skickar)är det som står i fokus. Önskar dig en riktigt skön jul precis där du är.

  SvaraRadera
 8. Hihi... inte riktigt rätt kanske men himla julfina i alla fall. :) Önskar dig en fortsatt lika härlig och mysig julhelg. Stor varm kram!

  SvaraRadera
 9. Ha ha jag skrattar gott åt din limegula amaryllis :D bra att han så tydligt ristade in namnet enklare att reklamera då.Synd bara att det är liiite för långt att åka ;-)
  Jag ser att du ixo har griffelkulor är de från granit?
  Jag har såna o köpt en penna till men det är stört omöjligt att tvätta bort texten hur gör du???Har testat med vanlig griffelkrita o det går lite bättre att få bort men inte helt :( HJÄLP !!!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 10. Ojdå, speciellt limefärgad var inte Amaryllisen i alla fall.
  Men den blommar vackert :=)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick