Vårtecken inne och månadsbilder


Vad lagar du för något Lotta? Det luktar jättegott ... det luktar suddisar!!

Jaha, så det var inte min kyklingwok som luktade jättegott utan en doft från den drivna häggen som bröt igenom vitlöksdoften och svävade förbi K.
Driven tycker jag häggen är en fantastisk vårblomma men ute i trädgården försvinner blomningen lätt i maj månads konkurrens. Våra är vilda och står både som stora träddungar och mindre buskar längs gränsen. Eftersom jag ofta glömmer bort att driva häggkvistar (fortsythia, sälg, blåbärs- och björkris är mina måsten) så tänkte jag göra en liten kom-ihåg-lista här på bloggen. Under rubriken 'Minns Året' kombinerar jag årsbilder med mina kom-ihåg allterftersom jag kommer på dem. Först ut är häggkvistar!


 Min julklapp är på plats i fönsterkarmen och de små kronärtskockorna lever lyxliv. Tilläggsbelysning i form av en justerbar lysrörsarmatur och värmematta. Visst ser de små skockorna pigga ut?


Pigg blir jag också av nästa vårtecken här inne hos mig. Gula krokus i köksfönstret får mig på bättre humör när jag jobbar vid diskmaskinen. I skålen bakom ligger en egen liten citronskörd. Jag trodde inte att citroner kunde bli så små men jodå, och många blev det dessutom! Det var väl det som knäckte den lilla citrusplantan för allt eftersom citronerna gulnade så slängde den bladen och efter att jag plockat den sista lilla frukten somnade plantan in, lyckligt vetande att hon gjort sitt bästa för att föra sina gener vidare.




Minns året 



Driv kvistar av hägg för att få njuta
av den söta doften



















Kommentarer

  1. Härliga vårtecken! Måste komma ihåg att ta in några kvistar för drivning. Har åtminstone ett vildsått hagtornsträd på tomten. Kanske kan man också driva rosenkvitten och äpple?

    Kram Märit

    SvaraRadera
  2. Jamensåklart! Det har jag totalt glömt bort! Klart man ska ta in kvistar och driva!
    Tack för påminnelsen!

    SvaraRadera
  3. Egna citroner...det måste kännas extra lyxigt och roligt! Här står körsbärskvistar och forsythia i en vas, gillar att se hur de förändras för var dag:
    Ha en fin vecka.
    Lotta

    SvaraRadera
  4. Härligt med känslan av doften och spirande vår-kvistar inne, då ännu snötäcket ligger tätt omsluten över alla växterna.
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  5. Det känns hopp om vår när jag tittar in hos dig. Härligt!
    Hej från Törnrosa

    SvaraRadera
  6. Fina små skockor! Och härliga krokusar, vilken lyx med driven hägg nu:-) Sådant som skira vita blommor, det är ju precis det man längtar efter nu! kram Sophia

    SvaraRadera
  7. Härligt med påhälsning från försommaren:) Häggen är en riktig doftfavorit.

    Ha det fint,
    Rebecca

    SvaraRadera
  8. This page truly has all the information I needed concerning this subject and didn't know who to ask.

    Look at my site; click here

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Plötsligt i paradiset

Bågarna bågnar