Tre semesterparker

The High Line

Är man trädgårdsintresserad har man de senaste åren knappast kunnat undgå att höra eller läsa om The High Line i New York, det gamla upphöjda järnvägsspåret som 2009 återinvigdes som en park. I dagsläget är den 1,6 km lång och har nyligen besökts av mig!
Med temperaturen dallrande runt 40-gradersstrecket var jag ganska ensam i den avlånga parkens mest solbelysta delar, och kunde njuta av planteringarna i lugn och ro.
 Visst kan man ana att Piet Oudolf har ansvarat för växtdesignen. De gamla järnvägsspåren är synliga här och där.


 Längs parkvägen finns det bekväma bänkar, dricksvattenfontäner och serveringar...


  ... och konstverk av olika slag.Men allt detta kanske inte hade varit riktigt lika häftigt utan kulissen New York 
med Empire State Building som ett stort utropstecken i bakgrunden.En ovanlig liten park som jag är mycket glad över att fått uppleva.

Rock Creek Park


Nästa park är bara en liten trädgård bakom ett gammalt stenhus. Jag föll för en underbar liten bänk under en rosenbuske. Men vad som verkligen fick oss att höja på ögonbrynen var skylten som förkunnade att besökare inte fick ta med sig skjutvapen in. Okej!!?! Är detta ett problem eller...? 
Efter lite funderingar kom vi fram till att alla FBI- och Secret Service-agenter håller nog fika-paus här inne. Vi befann ju oss i Washington och här kryllar det av dem.
Watkins Glen State Park

Den tredje parken är en liten pärla längs vägen från Niagara Falls till New York. Väldigt vacker och mycket populär. Vi gick i gåsmarch längs den välbesökta Gorge Trail. Men bortanför huvudleden var vi i stort sett ensamma och här hittade vi dessa bord... 
... och jag beslöt på stört att inte köpa nya trädgårdsmöbler i trä som jag tänkt mig. Ett sånt här bord vill jag ha!!! Kommentarer

 1. Åh, fuskis, jag vill med till Amerika!
  Fick kolla två ggr på borden innan jag insåg vad snygga dom var. Då börjar min hjärna genast jobba på hur man gör ett sådant på snyggaste, bästa sätt som skulle passa här hemma ;-) Blir knappast av, men drömmar skall man ju ha...

  SvaraRadera
 2. Men åh så himla skoj att se The High Line! Säger som Fia. Sjuuukt avundsjuk! :)
  Bordet måste jag kika närmare på igen. :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Finns bara en kommentar: Superhäftigt! Lyckliga du som fått uppleva det1
  Kram
  Milla

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick