måndag 22 april 2013

Definitivt halvfull


Vad gör man med alla växtetiketter?

Hittills har jag låtit de flesta bli kvar bredvid plantan när jag planterat den. Speciellt i raritetsrabatten där jag gärna vill ha lite extra koll på växterna. Trots ihärdiga försök att peta etiketterna långt ner, dölja dem under stenar och kamouflera dem i blad så har de ofta krupit fram och lyst mig i ögonen med sina onaturliga färger. Inte bara ser det fult ut, det kan också vara väldigt deprimerande att se alla dessa etiketter som utlovar underbara små plantor. Ett löfte som alltför oftast inte infrias då det är små kinkiga saker som planterats.  Det vill säga en halvtom rabatt!


I höstas när sorkar och mullvadar för sjuttonde gången hade vänt upp och ner på raritetsrabatten så tog jag beslutet att slita upp alla etiketter och glömma bort vad jag planterat där.
Vilket bra beslut!!!Nu kan jag inte längre krafsa förgäves runt ensamma etiketter utan endast och enbart glädja mig åt vad som kommer upp.
Där kommer blåsipporna, tandroten är helt underbar...... och sticker inte den älskade Trillium luteum upp sin spets där borta..... och silverhjärtat som jag definitivt trodde hade åkt långt ner till jordens inre visar upp små blad..... vilken lycka!
Jag kanske inte helt kan glömma att blodörten borde återfinnas vid den svarta stenen eller att hundtandsliljan brukar blomma under blomsterkornellen, men det finns inte längre något synligt bevis på min förlust. Kanske har jag helt enkelt drömt dem....

... och äntligen är min raritetsrabatt (än så länge) halvfull.
söndag 7 april 2013

Japp, då var nästa holk klar!

Längst ner i den isiga leran i lövsalen börjar snödropparna på allvar ta för sig av markytan. Jag måste ju bara ner på knä och beundra dessa små sturska blommor.


Plötsligt bryter en solstråle igenom molnen och lyser upp en utav mina "egenhändigt" byggda holkar,
och ta mig tusan om det inte sitter en liten rackare där inne och kikar ut. Yesss!

Helt euforisk sliter jag presenningen av K:s brädhög igen, och strax därefter har jag svängt ihop två nya holkar, snabbmålat dem med ler/lasyrvatten och spikat upp dem i granarna på norrsidan. Knappt är stegen undanställd förrän det sitter en blåmes och glor in i hålet. Yesss igen!

Fågelholksbygge är verkligen ett osedvanligt tacksamt tidsfördriv, och denna gång behöver K bara komma ut och göra om framsidan på den ena (som sprack!), byta ut taken och borra hålen. Ja , jag överdrev kanske lite innan med hur jag svängde ihop holkarna, men jag gör faktiskt framsteg (trots att jag lyckades spika fast min handske!).


Och snödropparna... det står en ganska stor rugge i den sorkdrabbade raritetsrabatten också.... det är de dubbla som har överlevt attacken!!! Trippel-yesss!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...