Med konstant leriga knän

Det är detaljernas tid nu. Varenda trädgårdspromenad slutar med att jag ligger på knä och stirrar på de små bladen som vågat sig upp. Är det silverhjärtat som överlevt?... eller våradonisen?... För en trädgårdsnörd kan ett ynkligt litet blad vara hur spännande som helst helt plötsligt!

De som säkert överlevt vintern och nu blommar för fullt är också små ynkliga saker .... och ändå... wow... man kan ju inte låta bli att gå i närkamp med dem!


Vem kan undvika att hänföras av ett helt träd fullt med små gula tussar - Cornus mas. Eller dårörtens stabila uppenbarelse Scopolia carniolica var. brevifolia.


 En av mina personliga favoriter med det rätt fula namnet tandrot, Cardamine kitaibeli, med doftviolen lite längre bort som knappt syns men vid minsta vinpust... mums!


 Vit balkansippa och vitsippa, stilrent vackra och finns även i blått för de som önskar.

 ...och så de som är på väg att slumra in igen. Iris Katherine Hodgkin och en gul krokus som får lite extra lyskraft av gulbrokig timjan på tillväxt. Urtjusiga även efter några veckors blomning!När jag ändå är därnere på knäna så har jag naturligtvis saxen med mig om jag skulle råka pilla fram en utav de små roströda djävulssniglarna som säkerligen är kläckta och på tillväxt i detta nu,


... men inte sjutton trodde jag det redan var dags för yxan!!Kommentarer

 1. Hej Lotta
  Hvor er det nogle underbare vækster, du viser. Så fint- så fint...
  Og du har en dejlig begejstring og ydmyghed....

  Kram
  JetteMajken.

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta, du har so rätt (säjer man so?) detaljernas bilder är trädgårds-tjejers nöje och glädje :))
  Min svensk är inte så bra - förlåt!
  Kram Kathrin

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder av ljuvliga växter som jag gillar! Mycket :) Ler gott när jag läser om knäna. Vet inte hur många gångar jag gått ut med kameran och tänkt... jag ska bara fota. Men nu har jag nästan lärt mig. Förunderligt och säkert bra att vi kan glädjas så åt en yttepytteliten grön spira :)

  Ha det gott! Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Det är en underbar tid nu!!! Med kameran i högsta hugg, på knä, pillande jodå, du är inte ensam, du är i gott sällskap "hahaha" Kom plötsligt på lite panikslaget i lördags; bytte jag byxor??? när jag låg där på alla fyra! Men det hade jag gjort som väl var, annars hade jag haft ett par sprillans nya, ljusa trädgårdsjeans numera ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag upptäckte först alla små sniglar som övervintrat under marktäckningen men till min glädje åt både hönsen och ankorna upp varenda en. Jag behöver bara servera dem!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre