Vintertid! Sommaren är kvar, hösten är väl här och våren planeras.....

Det kan vara riktigt svårt att hålla isär årstiderna ibland.

Här i Skåne klamrar sig sommaren envist fast enligt meteorologerna. En jämn och varm temperatur med en enda liten frostmorgon har vi haft de senaste månaderna, men nu är klockan tillbakaskruvad och vi har officiellt vintertid.
Naturen låter sig dock inte luras utav något av detta utan kör sitt eget race ... för visst är väl hösten här vad termometern än säger.
Jag börjar i alla fall runda av säsongen.Den sista veden ska tas in, liksom den sista kronärtskockan.


De sista holkarna är rensade, uppsatta, alternativt befriade från frodig växtlighet.


De sista blommorna, som hortensia och skugglilja, ska avnjutas.


Kanske årets sista plantering: en liten tuva Molinia caerulea 'Moorhexe' framför den lilla kopparlönnen.
Trots det varma vädret tillbringas mer och mer tid inomhus och några fyndade krukliljor får stå på matsalsbordet och underlätta övergången. Själv sitter jag bredvid med papper och penna och skissar på nästa års trädgårdsdrömmar, funderar på julklappar och längtar efter en liten vårresa.
Leva i nuet? Bah....Kommentarer

  1. Härligt att se skuggliljan i blom. Här tog frosten alla knoppar. Vi fick en knäpp för länge sedan och det räckte för skuggliljans del.
    /Anette

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick