Baka liten fågelkaka

En av vinterhalvårets roligaste matlagning är när det är dags att utöka fågelmatsmenyn.

Efter 'man tager vad man haver-principen' så fyller jag en skål med vad jag hittar i skafferiet och drygar ut med lite köpt vildfågelmat. Denna omgång innehåller torkade tranbär och aprikoser, russin, havregryn, linfrö, hampfrö, skalade solrosfrön och hackade nötter (ej saltade!). Ner med blandningen i kakformarna och sen på med smält kokosfett och rör runt så allt blir täckt av fett. Sen gäller det att det blir en natt med frostgrader (-2,5 här i natt!) så att allt stelnar. 

För mitt eget höga nöjes skull så har jag bundit små buketter från trädgårdens buskar och fäst vid kakorna, fåglarna tycker nog bara det är onödigt krafs som hänger i vägen, men visst blev det fint?








Kommentarer

  1. Superfint! Du skämmer bort fåglarna, men du har glädje av det själv, och det är ju bra!
    Kram
    Katarina

    SvaraRadera
  2. Både fint för människoögat och fint för fågelmagen....
    Tur det finns snälla människor som gör så fåglarna får i sig lite smått och gott i sina små magar....

    SvaraRadera
  3. Så lyckliga fåglarna blir hos dig. Jättefint!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Det var minsann en av de finaste fågelmatarebilder jag sett! Bra med skåprensning och fågelmatsbak samtidigt.
    Ha det fint
    Anette

    SvaraRadera
  5. Oii vad superfint! Klart fåglarna uppskattar det dä tror jag dä ;)
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  6. VAd sugen jag blir på att baka fågelkakor. Min man som älskar kakor blir nog allt lite besviken om jag gör det iställer för att baka till honom.
    Fina och så många!!!
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Plötsligt i paradiset

Bågarna bågnar