MellandagslugnHärliga långsamma mellandagar, då vi bara gör precis vad vi känner för: slappar i soffan, bläddrar i julklappsböckerna, smaskar i oss resten av julgodiset eller som jag, går på promenad med min nya leksak.

Dessutom har jag roat mig med årets sista frösådd. Det kom nämligen ett brev till mig på lilla julafton, från Ulrika med den fina bloggen Spett o spade. Hon frågade i ett inlägg om någon var intresserad av fröer av Thalictrum 'Kina' och jag högg som en kobra. Brevet innehöll mängder med fröer och jag fick dessutom utförliga såråd via mailen. Vilka underbara trädgårdsmänniskor det finns!  Jag är mycket svag för thalictrum och denna sorten är ovanligt vacker och jag vet precis var den ska stå!! Åh, vad fint det kommer att bli!Strax före jul åkte min kamera i backen och gick i många små skramlande delar. Jag svor men K tyckte olyckan kom som en skänk från ovan. Han hade inte lyckats fundera ut någon julklapp till mig och nu fick han ju den i stort sett serverad. Han valde en för mig väldigt avancerad modell så jag har varit ute med instruktionsboken och testat den. Det gäller att det inte dyker upp något snabbspringande djur som jag vill fånga på bild för det är ett väldigt bläddrande i boken, letande efter knappar och fumlande med fingervantar och linsskydd innan jag kan trycka på knappen. Jag har försökt parkera både Sune och sönerna framför objektivet men de tröttnar, fryser eller blir hungriga och går sin väg innan jag kommit till skott. Tacka vet jag frusna växter, stenar och isrosor i fågelbad, de väntar tålmodigt på mig. 


Jag hoppas att alla har haft en riktigt fin jul och önskar alla en härlig fortsättning
- med en naturens alldeles egna prinsesstårta.


Kommentarer

 1. Så vackra och trolska bilder. I fatet ser det ut som en stor isros om man kisar lite! God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Så stemningsfulle og vakre desemberbilder. Fortsatt god romjul! Anne

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder!
  God fortsättning
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Vackert! Ser att du redan börjar få koll på kameran. Själv glömde jag helt bort att förbereda mig för tomtens besök och hade blixten felinställd. Får se vad som går att rädda i datorn.
  Kram och gott slut på året
  Anette

  SvaraRadera
 5. Väldigt läckra bilder! Den mossiga tårtan gillar jag. Även här har några Thalictrum fröer kommit i jorden under dagen så nu håller vi tummarna för bra grobarhet ;)
  Gott slut på trädgårdsåret!
  Ulrika

  SvaraRadera
 6. vilken vacker isros i skålen

  SvaraRadera
 7. Vilket bra slut på en tråkig olyckshändelse :) Roligt att du envisas med knappar och instruktionsbok. Det känns som man står och stampar och stampar men det fastnar mer än man tror och en dag upptäcker man att det sitter där bak i reptilhjärnan :)

  Isros och prinsesstårta - så vackra! Här har snön lagt sig vit men undrar om det inte slagit om ute - dimman ligger tjock :(

  Ett riktigt gott slut och ett Gott Nytt ÅR till dig! Kram, Carina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick