Blommig fredag - Favoritsyssla i trädgården

Favoritsyssla i trädgården ändrar sig hela tiden. Genomföra projekt och plantera nytt är det jag spontant kommer att tänka på. Men just nu, kanske beroende av de senaste månadernas instängdhet , så känner jag att det absolut roligaste att göra i trädgården vore att städa. Tänk att en solig vårdag få öppna förrådsdörren på vid gavel och släpa ut krukor och redskap. Fixa och dona vid arbetsbänken, övervakad av Sune naturligtvis. 
Fylla skottkärran och putta runt den i den nyvakna trädgården. Beskära, binda upp, räfsa och gödsla. Tömma växthuset och fylla hinkar och lådor med jord. Sätta förgrodda potatisknölar och rada upp hinkarna i en prydlig rad i matsalen. Hänga upp korgar nysådda med sallat och spenat. Plantera vårkrukor, skörda späd rabarber och kanske till och med ligga en stund i hängmattan och njuta av körsbärsblomningen. Det sistnämnda är väl en trädgårdssyssla det också, eller hur?  ... kanske till och med favoriten om jag tänker efter! 

Ja, så får det bli: 
Favoritsysslan i trädgården är att ligga i hängmattan och må gott.

Fler favoritsysslor hittar ni hos Bland rosor och bladlöss.

Kommentarer

 1. Åhh... Vilket underbart inlägg!
  Ja det är just det där rensandet och städandet som man längtar efter. Nu har jag ingen hängmatta men väl en favoritplats att sitta på med en kopp kaffe. Så ja.. Först kaffet ute, sen rensandet och donandet, det är mina favoritsysslor!

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 2. Ser helt underbart ut! Och, att ha en så härlig kollega som Sune måste göra allting så mycket roligare - tom att ligga i solstolen! Fast, vete 17 om du har prickat rätt ang. favvosysslan?! Jag tror inte att du skulle tycka om att ligga i solstolen om trädgården såg oaptitlig ut ;-)))?

  /Anja  SvaraRadera
 3. Ser helt underbart ut! Och, att ha en så härlig kollega som Sune måste göra allting så mycket roligare - tom att ligga i solstolen! Fast, vete 17 om du har prickat rätt ang. favvosysslan?! Jag tror inte att du skulle tycka om att ligga i solstolen om trädgården såg oaptitlig ut ;-)))?

  /Anja  SvaraRadera
 4. Kanonhärliga bilder. Precis så är det att ha en trädgård och att det är favoritsysslan där. Vi är många som tycker så, men vi formulerar oss olika.
  ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder av många favoritsysselsättningar i en trädgård och kissen verkar ha hittat sin favorit. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 6. Ja, jag skulle också tycka det vore skönt att få städa undan en massa skräp - men vädret är faktiskt inget kul idag! Det är kraftig dimma och ändå så drar det lite, så jag ska nog bara göra det jag bestämt mig för sen ett par dagar tillbaka; Ta bort en gren på tre buskar! Dom växer helt fel och har retat mig, så jag är tvungen.....
  TREVLIG HELG/Susie

  SvaraRadera
 7. Ja, det skal bli herlig å starte i hagen igjen. Akkurat nå titter faktisk sola fram, men så starter herrestafetten i VM om en halvtime...så da blir jeg nok værende inne. (har en følelse av at Sverige tar gull).:-))
  Ha en fin helg ! Eirin

  SvaraRadera
 8. Låter som en toppensyssla....=)

  Trevlig helg!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 9. Det är nästan så man hoppas att mars skall gå fort så man får sätta igång där ute! Och kanske ta sin första kaffe i solen vid husväggen.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 10. Men visst är det underbart att njuta av sin trädgård, på många sätt.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 11. Kan bara hålla med i dina ord:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 12. Det är inte lätt att hitta en syssla. De måste liksom buntas ihop till en:-)
  Fint inlägg!
  Trevlig helg!
  Milla

  SvaraRadera
 13. Herlige bilder på hva som kommer fremover, og for en flott pus. Vi har å glede oss over. Riktig god helg til deg.

  SvaraRadera
 14. Konstigt att städa kan vara så kul bara man får göra det ute i trädgården och gärna med en värmande sol :-)
  Trevlig helg!
  Katarina

  SvaraRadera
 15. Härliga bilder och målande beskrivning av en favorit sysselsättning.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 16. Precis så är det! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 17. Mmmm...herlige og stemningfulle bilder du deler!
  Og det er akkurat som du sier!
  God helg:)

  SvaraRadera
 18. Det både høres og ses veldig bra ut!
  Gleder meg :)

  SvaraRadera
 19. Härligt inspirerande bilder! Tror nog vi är två olika typer av människor; projekt och förvaltare. Jag försökte mig på att putta skottkärror med gödsel för några veckor sen. Men jorden ville inte släppa taget om ogräsens rötter så det var till att vänta. Idag hoppas jag komma igång med rensning och gödsling :)

  Ha en härlig helg därute! Kram, Carina

  SvaraRadera
 20. Bra tolkning! Varför ska vi behöva välja en när allt hör ihop? Helt enkelt - trädgårdera!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 21. Underbara bilder som gör att jag längtar lite mer denna söndagsmorgon som bjuder snö(pyttlite, men ändå)blandat regn...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 22. Härlig tolkning! :) Ja, ibland kan man önska att man hade en hängmatta... Visst är det härligt att röja när nya säsongen närmar sig! Ha en fortsatt trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 23. Herlige hagebilder :-) Og absolutt en favorittsyssel å bare ligge i hengekøya og nyte! Ha en fin uke :-)

  SvaraRadera
 24. Allt du beskriver innnan hägmattan är ju helt underbart, faktiskt.
  Man mår gott av det!
  Att ligga i hängmattan är ju inte fel heller, det måste jag medge. :)
  Händer ibland!
  Ska göra den ytan trevligare denna sommar. Mera mysig.

  Ha det gott och Trevlig vecka, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 25. Ja, alltihop låter härligt och ljuvliga bilder, klart att Sune också njuter. 5 cm snö här idag. Hoppas inte krokusen har blivit alldeles platt för nu är snön tung.
  Ha det så fint
  Anette

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick