Vår hos mig!

Jag älskar min virriga, vilda, lite vilsna, verkliga och vanliga men ändå så vackra trädgård. Sorgklockan såg jag en gång i tiden som en ovälkommen perenn och grävde upp och slängde. Tack och lov att jag var lite slarvig och lämnade kvar en liten rotbit. Den håller på att återhämta sig så sakteliga. Den lilla lönnen 'Tsuma Beni' har slagit ut sina blad bredvid. Planterad här för att matcha det röda purpurtrebladet men i år blev nästan varenda kronblad snigelmat. Googlar lite och läser att det är en allvarlig sak för Trillium erectum att förlora sina blommor. Döden kan följa, eller utebliven blomning de nästkommande sju åren! Himmel, jag måste köpa mer snigelgift!


Till min stora glädje tycks jag ha snubblat över en rådjurssäker tulpan. De röda tulpanerna står skyddat inne i järnobleliskerna. Runt omkring skulle mängder av rosa, vita och strimmiga tulpaner nu visa sig men den enda som syns är den lila 'Purple Flag'. Och det är inte bara här den blommar helt oskyddat. Runt paraboldammen och nere i halvmånen har jag också planterat den och inte en enda tycks ha fallit offer för bambi. Otroligt!


Ett solur som en gång i tiden stått hemma hos min mormor och morfar har nu hittat hem till mig, och jag tror mig äntligen ha hittat den perfekta platsen till mitt slingerhjärta. I många år har den stått i kruka och övervintrat i garaget men nu ska jag våga släppa den fri. I skydd av soluret och kanske med några stabila stenar runt sig så borde den klara sig bra. Måste komma ihåg att täcka den lite i höst bara.... och plantera fler av Narcissus poeticus... vilken underbar vacker pingstlilja det är!Nere i lövsalen har Magnolia kobus blommat över och lövsprickningen går nu i en rasande takt. Snart blir det en dunkel, dov och djup grönska här nere ... och jag älskar det också!Kommentarer

 1. Så väldans vanlig kan jag ju inte hålla med om att den är, den är långt ifrån alla villaträdgårdar i ett villakvarter :) ompysslad på bästa sätt och älskad det syns. Vacker till tusen tycker jag och du har så många växter som jag verkligen gillar! Hade jag haft den ytan att spela på hade jag varit superlycklig! Här är trädkvoten fylld och det ganska snabbt, rabatternas utbredning begränsad och dammbygget... ja, hur det blir med den saken vet vi inte än. Jordvärmen vi grävde ner gör ju att dammens djup begränsas och då minskar möjligheterna att ha koi där i. Jaja, vi njuter av det vi har sålänge så får resten bli som det blir! Jag älskar trots allt min alldeles vanliga trädgård jag med "blink"
  Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Alldeles, alldeles underbart! Förutom sniglarna förstås, grrrr! Jag halshögg säkert 50 stycken igår på min odlingslott, suck. Jag måste nog också trappa upp motelden.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Förstår att du älskar din trädgård, den är alldeles bedårande, vacker.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Din trädgård är fantastisk! Inte så vanlig... tror jag.
  Känslan av natur som möter kultur, så vackert, så vackert!
  Ja, du har så många fina växter som sjunger vackert i kör.
  Narcissus poeticus är en favorit, fantastisk!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Så underbart och vackert hos dig.
  Njut helgen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Åh så vackert du har det! <3

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick