Fin i kanten

I år tänkte jag ta itu med trädgårdsgångarna. Efter att ha blivit inspirerad på nätet i höstas så har jag haft i tankarna att de ska stensättas, flisbeläggas eller på något annat sätt göras i ordning innan de förvandlas till nedtrampad lervälling till hösten. Men nu.... det finns ju så mycket roligare att pyssla med än att gräva bort grässvål och dona med sten och flis. Jag har nu helt enkelt beslutat att skjuta på gång-renoveringen. Men för att inte helt överge dem så ska jag se över kantväxterna och dela eller plantera lite nytt där det behövs. 

Först ut blev gången ner mot lövsalen. Det nya soluret är på plats och några utav gatstenarna är upphittade. Jag vet att det ska finnas fler så när de är funna så blir det en liten stenkant för gräsklipparen att rulla på i kurvan. Men sen kommer det en gapande jordplätt. Något lågt, milt beige-grå-grönt med stora blad vill jag ha! Undrar när jag snubblar över den plantan!På andra sidan finns planteringen som brukar få folk att dra efter andan. Guldhumle som vräker sig upp i rhusen, och hostorna Golden Standard, August Moon och Striptease som bildar kant framför. Hostorna är från början planterade för att stötta rudbeckior men jag undrar om de stackarna finns kvar längre. Tycker det var länge sen jag såg några....
Men även om kombinationen inte är estetiskt riktig så blir jag glad av den - fast jag borde nog ge Striptease lite mer utrymme.
Sen finns ju alltid en favorit-alunrot att beskåda. Så läcker... och så okänd... en av alla dessa 'vårflört' jag köpt någon gång till vårkrukan. Denna skulle jag gärna dela och ha en stor rejäl rugge av men jag vågar inte riktigt än. I höstas planterade jag jätte-allium bakom den men de försvinner i guldhumle-effekten (vad gör inte det) men svänger man in på den nya gången så syns de från andra hållet och då är de riktigt lyckade. Nästa gång som ska fixas får ju bli den nya gången....


Kommentarer

 1. Guldhumlen mycket vacker och så snygg ihop med hostan under. Är guldhumlen mindre invasiv än vanlig humle?
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just här är den väldigt invasiv, helt i klass med den vanliga, men jag har en till på en lite sämre plats och där uppför den sig mycket beskedligt med bara några få korta stänglar varje år. Ha det fint.

   Radera
 2. Läckert! Nog törs du dela alunroten. Du behöver inte ens gräva upp den egentligen. Jag brukar ta tag i en "gren" och dra av den så långt in mot huvudstammen som möjligt. Sedan plocka av det mesta av bladmassan så två-tre blad återstår. Plantera som en sticklig där du vill ha en ny och vattna när det behövs. Enkelt och riskfritt - moderplantan är trygg.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

  SvaraRadera
 4. I have just downloaded iStripper, so I can watch the best virtual strippers on my desktop.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick