Höstdagjämningsmorgon

Nu vänder det mot mörkare tider. Ekorrar och koltrastar är tidigt uppe och idag var jag med dem ute i trädgården på en morgonpromenad.
Frukosten fick bli nyplockade tomater, mullbär och några smått sura björnbär. Koltrasten hann tyvärr före till min favorit, vinhallon, och jag gör en mental minnesanteckning att skydda den nästa år. 


Körsbärsbenveden har, enligt mig, en utav världens vackraste frukter. Den är under uppstamning och förra året trodde jag att årets fruktsättning strök med vid klippningen. Tvärtom verkar det som. Nästa vår/sommar ska jag klippa till rejält.


Insektsträdet är på väg att brytas isär fullständigt. En räddningsaktion eller inte? Nej, jag tror förfallet får fortsätta ostört och när stammarna är helt borta så finns det en chans att fixa en väldigt spännande sittplats runt den japanska träddödaren. Dess rankor börjar bli rejält stora och plantan är rejält förankrad i omgivande träd så där behöver jag inte oroa mig.


Det finns massor att göra i trädgården nu. Plantera nytt, flytta och dela gamla plantor, gräva ner vårens lökar, lyfta in allt som ska övervintras och fixa till det som ska vara kvar ute hela vintern som fågelmatare, holkar, lyktor, eldkorgar och stora krukor med ljung.
I år tänkte jag pröva höstsådd av grönsaker så en uppfräschning av odlingshörnan ligger högt på listan.

Åh, vilken härlig årstid detta är.... hoppas den blir riktigt lång och vacker.

Kommentarer

 1. Underbara bilder, Lotta! Så fint hos dig.

  Ha det gott!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Magiskt i din lund! Intressant med uppstammat körsbärsbenved. Lägger jag på minnet som en möjlighet när min vuxit sig för stor. Höst sådd kan jag verkligen rekommendera. Så roligt att förbereda våren med att så och inte bara städa och plocka undan.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Härligt med hösten ja, men tänk om det hade regnat lite mindre :) Det känns alltid som man har mer kvar att göra i trädgården den här tiden precis som du skriver så är det så mycket som ska hinnas med : planering och plantering av vårens ögongodis, städning av gammalt, möbler och växter som ska vinterförvaras, osv osv....förr tyckte jag våren var hektisk men nu vet i katten om inte hösten är värre !

  Ha en fortsatt trevlig helg !
  Elisabeth

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick