Säsongens topp och en liten flopp

Vi har länge sagt att vi måste göra något åt den gamla betongtrappan, men bara skjutit upp detta tråkiga jobb år efter år. I våras tog vi oss äntligen i kragen och började bila, bara för att upptäcka att bjälken bakom trappan var fuktskadad och fick bytas. Då var det ju lika bra att byta hela fasaden och även lådan under takutsprånget som var rätt dåligt byggd från början, och när vi ändå var igång så bytte vi ut altantaket som suttit där i 25 år. Jag trodde det skulle finnas något roligare på marknaden än korrigerad plast men inget som jag hittade i alla fall. 
Ett jobb som vi trodde skulle ta en vecka sträckte ut sig över tre månader. På översta bilden har vi precis bara byggt den nya trappan och provsuttit den och redan där är vi jättenöjda. Idag är altanen i stort sett klar och jag håller på att vinterfixa den så vi kan ha glöggfesten där ute så småningom. 

Även Svante stortrivs på den nya altanen


Bredvid trappan växer den enorma rosen Valdemar och mittemot, den nästan lika kraftfulla Flammentanz. Årets flopp blev mina röda krasseplantor som skulle välla fram längs den högra sidan av gången. De hann knappt börja blomma förrän larverna dök upp och smaskade i sig allt. Men jag är så förtjust i idén så jag måste göra ett nytt försök nästa år. 


Topp & flopp är veckans tema hos Trädgårdsfägring.  Många härliga trädgårdsbloggar där.  //Lotta


Kommentarer

  1. Vad snyggt det blev, vad ni jobbat!! kram

    SvaraRadera
  2. Känner så väl igen mig i att det ena genast drar med sig det andra. Ni har jobbat på bra och jättefint blev det. Kul med sittplatserna på trappan.
    Såpavatten funkar bra på larverna. Har också råkat ut för att de går på krassen.

    Tycker det är så intressant med alla gamla knep hur man tog hand om skörden förr och att äpplena var klara när de hängt i granen är ju helt underbart. Gissar att granen när det begav sig stod i salen som inte var uppvärmd. Varken granar eller äpplen brukar gilla våra varma, goa hus.

    ...och trevligt att du lämnande kommentar :-)

    Ha det fint

    /Anette

    SvaraRadera
  3. Det blev ju en mycket fin altan och det måste kännas bra att jobbet nu är gjort med tanke på det goda resultatet.Jag har även haft Krasse i sommar och de har blommat ända till frosten kom och varit så jättefina. Ha det gott/Margareta



    SvaraRadera
  4. Hej Lotta!
    Det blev så fint, den extra höjden för en sittplats, är finurlig.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  5. Först: Det blev en otroligt snygg trappa - helt perfekt! Och att katten sen valt altanen som ny favoritplats är jag inget förvånad över. Djur är specialister på att njuta!
    Men sen det där med att man ska göra ett litet jobb - som slutar med ett mastodontjobb är absolut inget förvånande. Så är det att vara "hemmansägare"..... *fniss*
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  6. Vilket jobb ni lagt ner men det blev verkligen snyggt. Och jag gillar sittstegen. Ler när jag läser om din krasse. Jag har råkat ut för samma sak. Var inspirerad av krassegångarna i Monets trädgård. Det blev inte riktigt samma sak hos mig kan jag säga :)

    Ha en fin dag!
    /Anita

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Plötsligt i paradiset

Bågarna bågnar