söndag 26 februari 2012

Vår-tid är nu!

Äntligen möts jag av krokus när jag går längs södergången.


Änligen kan jag lägga kameran i leran och få en skymt av den dubbla snödroppen.


Äntligen kan jag och penséerna slå oss ner vid söderväggen och låta oss värmas av solens strålar.


Äntligen är det vår-tid i mitt lilla hörn av världen.... i alla fall i dag!


söndag 19 februari 2012

Litet fågeldramaTjena grabbar! Har vi hela restaurangen för oss själva? Coolt!!


Fladder, fladder...


Men hallå! Vad är du för en mes?


Du verkar ju faktiskt rätt fräck!


Tycker du? Kom ska du få se något häftigt?


Ta ett djupt andetag, koncentration, och så....


...dyk!


Vem va´ en mes, sa du?
Bye bye!


Såg ni? Hur gjorde han det där?


 Vilken knäppgök!!


måndag 13 februari 2012

Det blev ett regnbågsrum

Äntligen kan jag koppla in datorn, slå mig ner med gott samvete och njuta av mitt 'fixade' arbetsrum. Det blev lite lekstuga här till slut, när jag släppte hämningarna och slog mig lös bland de gamla färgburkarna, men roligt har jag haft. Jag tror till och med jag ska ta med mig burkarna ut till växthuset till våren. Lite regnbågsfärgade odlingslådor till morötterna låter väl fint?K har stått i dörröppningen med höjda ögonbryn men till slut klev han in för att bygga min tidningshylla. Sen kan ni ju själva döma om ni tycker han följde min idé:  två 'pilaster'-liknande hyllor på väggen bakom dörren - bredvid anslagstavlorna.
Själv påstår han att min ritning hade kapacitet att "hålla tio tidningar och en plastanka - nu får du plats med allihop och du kan samla i fem år till". Det är ju tur att experterna rycker in ibland, jag får väl ge honom en liten kärleksgåva i morgon. En tidning kanske... och så hoppas jag själv på en stor bunt mixade tulpaner för de hade gjort sig perfekt i mitt regnbågsrum.

Ha en riktigt härlig alla hjärtans dag

söndag 5 februari 2012

Kaos och dragning


Projekt Arbetsrum pågår för fullt:

Lagerhyllan från källaren är uppsläpad, skurad och fylld med trädgårdsböcker. Check!     
Väggarna är inte klara eftersom färgen tog slut och jag har inte tålamod att vänta på, dels att färgaffärens ska öppna och dels nästa lediga målartillfälle. Nej, ner i källaren och hämta upp småslattar från tidigare målningsarbete. Färgrutor bakom vägghyllor kanske blir snyggt. Jag börjar lite lätt med 'papaya', sen har jag 'troll', 'tångruska' eller illande blått kvar att välja på. (Vad har vi egentligen haft för väggfärger!!??)


Hhmmm, blir det inte bra får jag väl dölja allt med en utav de stora anslagstavlorna som just nu står på golvet och hålls på plats av dammsugaren.
Tidningshögarna är ett värre problem. Jag vill inte ha dem balanserande överst på bokhyllorna igen. Får grunna lite på den lösningen. Jag har en idé men då måste jag involvera K och då brukar det ta vääääldigt lång tid.


Som lite uppmuntran i kaoset låter jag den gamla tavlan med texten 'Ordning är bara för idioter - genier behärskar även kaos' ligga väl synlig. Funderar lite på att schablonmåla texten direkt på väggen.
Uppmuntrad blev jag också i går kväll då vi såg HippHipp-killarnas föreställning 'Köp mjölk, skriv bok'. Jag skrattade faktiskt så tårarna rann, och en mugg som passar en inbiten list-skrivare fick följa med hem. Den står nu på mitt väldigt tomma skrivbord framför min för ett enda ändamål inkopplade dator:


Dragning!

På första lappan står det Ulrica Otterling
och på nästa AnnaH.

Maila mig era adresser på lottaslund@hotmail.com så skickar jag böckerna (så fort jag hittat dem ;-))


Nu har färgen torkat så jag får koppla ur datorn igen för andra strykningen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...