måndag 26 november 2012

Skräck, sound of music o svårbedömda hyacinter


Citat: 'Så dyster din trädgård ser ut mamma. Man skulle faktiskt kunna spela in skräckfilmer här.'

The hills have eyes eller The hills are alive-
trots allt föredrar jag nog det senare.
(Obs! Bilden är ett montage) :)
Ja, det är inte utan att jag känner mig lite som en zombie när jag hasar runt i mörkret på morgnarna för att vittja mullvadsfällor och trampa till jordhögar. Men när jag sen hasat mig allra längst ner i hörnet, till trädgårdens fuktigaste och mörkaste plats..... då möts jag av blommande julrosor!!
Det är inte riktigt så att jag sätter av uppför slänten som Julie Andrews men visst blir tillvaron lite ljusare. Framöver ska det inhandlas massor av Helleborus niger som ska planteras här nere.... en julrosäng ska det bli!!! Min "ljusa" julidé var att göra adventshyacinter. Fyra stycken gamla muggar letades fram ur gömmorna och fyra hyacinter i olika stadier av blomknoppsutvecklingen inhandlades... trodde jag i alla fall.
Efter bara några dagar inomhus har två av dem vuxit ikapp den första medan den fjärde ser ut att inte vilja vara med alls. Dessutom hittar jag varken ljushållarna som skulle stuckits ner i muggarna eller siffrorna som skulle hängas på öronen.

Det blir nog till att leta fram den gamla vanliga ljusstaken till helgen!

torsdag 1 november 2012

Tulpen uit Amsterdam


En liten höstsemester är ju aldrig fel och i år kröp vi in i bilen och körde till Amsterdam. Innan vi åkte fick vi höra några gånger att 'dit ska man ju åka på våren för att se alla tulpaner', och K var väldigt nöjd över att han skulle slippa åka på semester för att titta på massor av tulpaner.

Föga anade han att på hösten åker man till Amsterdam för att köpa med sig alla tulpanerna hem!

Även jag var helt oförberedd på det enorma utbud av lökar som mötte oss då vi rundade gathörnet, så det var i ett lyckorus jag vandrade runt på den flytande blomstermarknaden och vred och vände på alla påsar.


Men sen var det ju det här med lökvikten. Efter 1½ timmes lyckorus hade jag köpt ett antal lökförpackningar, några påsar lösvikt och två gigantiska amaryllislökar och det började bli tungt att bära. När jag väl hittade resten av sällskapet (som var inne och värmde sig och provsmakade ost i en närliggande affär) så försökte jag fördela mina påsar rättvist. Tror ni de ställde upp och bar??? Icke!!! Någon skulle köpa en liten ynklig ost och en annan skulle ha ett paket kex. 'Vi får själva bära det vi köper', sa dom med små näbbiga röster.

Nu ramlade vi ju in på marknaden tidigt på förmiddagen så jag minns den fortsatta vandringen genom Amsterdams centrum som ett enda långt styrketräningspass.... i ihållande duggregn dessutom!

Men jag knatade på med ett leende för jag tänkte på hur alla tulpaner kommer att lysa upp trädgården till våren - då är både osten och kexen slut sen länge!
Ja förresten, redan till jul hoppas jag att de gigantiska amaryllisarna har vaknat till liv, vi får väl se.....  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...