Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2010

Gör inte om...

Bild
...samma misstag igen. Varje år brukar jag skriva ner mina misslyckanden så att jag inte gör om dem. Oftast blir det 'Glöm inte bind upp ...., glöm inte beskär..., så inte isbergssallad igen. o.s.v.. I år har jag också några sådana punkter, men dessutom några som är dokumenterade med kameran. 1. Köp inte blommor till sommarkrukan 'efter hand'. Eftersom jag inte har något färgminne kommer jag ibland hem med det mest underliga saker när jag ska komplettera något vi redan har. Som ett exempel kan jag säga att den tillbyggda altanen inte är i samma nyans som huset i övrigt, trots att jag i affären var helt övertygad om att jag köpte rätt färg. I denna kruka började jag med violen. Verbenan var väl rätt ok, men petunian fick inte ens vara med. Kan lungt säga att fotofärgerna inte överensstämmer med verkligheten. Det blev helt gräsligt. Inte ens K. gillade det....och han är mycket tolerant. 2. Gör ett nytt fågelbad....som fåglarna faktiskt vågar bada i.

Älvdans och endagskrans

Bild
Längst ner i vår trädgård har vi den här sköna utsikten. Ibland står det ett rådjur eller en älg där också men de har jag aldrig lyckats få med på en bra bild. I morse däremot var det älvorna som dansade på fuktängen. Det gäller att ha tur för dansen är fort över. Jag önskar man kunde spela upp ljudet också. En otrolig mängd fåglar som sjunger i träden och buskarna. Det är inte så vanligt att vi ser domherrar så här tidigt på året, men i år har de varit inne och ätit i trädgården och nu var det flera stycken som flög runt i gläntan. Egentligen var jag där för att plocka lite fin mossa till min 'endags'-krans.  Så, nu kan gästerna komma!

Alla nyanser av brunt

Bild
Igår skulle jag ha en efterlängtad sovmorgon... ...det smög sig rätt tidigt då yngsta sonen i panik ringer från tågstationen och undrar om jag kan komma ner med hans skolväska. Det är ju bara att slänga sig ur sängen och köra ner - i den rutiga flanellpyjamasen med en mössa nerdragen över huvudet. Tack och lov att bilen inte lägger av i dessa lägen, säger jag bara. Tillbaka i hemmet är det stört omöjligt att gå och lägga sig igen, utan jag ställer mig vid fönstret med kaffekoppen och stirrar ut i den blöta trädgården. Brunt, brunt, åter brunt och lite deprimerande. Men bonustimmarna jag plötsligt fått ska fördrivas på något sätt, frågan är bara hur. Ska jag gå och lägga mig med en god bok, surfa lite på nätet eller städa köksskåpen? Till slut bestämmer jag mig för att ta kameran och gå ut en runda i den blöta, tråkiga trädgården. Efter ett litet tag börjar jag se bortom det blöta, vissna och döda och ser hur vackert allt faktiskt är, bara man bryr sig om att titta lite när

Över en natt...

Bild
...förändrades trädgårdens liv. Döden i form av minusgrader har varit här och... ... vaxklockan är ett minne blott.   Nävorna och rudbeckian är lite stabilare typer och återhämtar sig så snart solen börjar tina upp dem.    Rhusen och aralian brukar snabbt slänga sina blad och låta blomställningarna sitta kvar i grentopparna.   Vackert och vemodigt. Det börjar bli dags att tända ljuslyktorna och njuta av värmen inomhus.