Alla nyanser av brunt

Igår skulle jag ha en efterlängtad sovmorgon...

...det smög sig rätt tidigt då yngsta sonen i panik ringer från tågstationen och undrar om jag kan komma ner med hans skolväska. Det är ju bara att slänga sig ur sängen och köra ner - i den rutiga flanellpyjamasen med en mössa nerdragen över huvudet. Tack och lov att bilen inte lägger av i dessa lägen, säger jag bara.

Tillbaka i hemmet är det stört omöjligt att gå och lägga sig igen, utan jag ställer mig vid fönstret med kaffekoppen och stirrar ut i den blöta trädgården. Brunt, brunt, åter brunt och lite deprimerande.

Men bonustimmarna jag plötsligt fått ska fördrivas på något sätt, frågan är bara hur. Ska jag gå och lägga mig med en god bok, surfa lite på nätet eller städa köksskåpen?

Till slut bestämmer jag mig för att ta kameran och gå ut en runda i den blöta, tråkiga trädgården.Efter ett litet tag börjar jag se bortom det blöta, vissna och döda och ser hur vackert allt faktiskt är,
bara man bryr sig om att titta lite närmare på det.


Det är vid sådana här tillfällen man märker hur viktigt det är att ha tillgång till en trädgård, eller naturen överhuvudtaget.

Missnöje och negativa tankar övergick till välbefinnande och glädje under två timmar i en fuktig, ganska lerig och kall, men framför allt övervägande brun trädgård.

Enkel trädgårdsterapi!

Kommentarer

 1. Det är bara helt underbart...bar man tittar efter....

  SvaraRadera
 2. Ja precis bara man tittar är det så fint och vackert. Och vädret det är oftast tradigast när man är inne, går man väl ut som du skriver är det alltid något som är fint.

  SvaraRadera
 3. På sätt och vis är det faktiskt lättare att njuta av trädgården när man får "leta" lite efter det vackra - då blir det ännu mer värdefullt. Och så mår man ju så himla bra på köpet - precis som du säger.

  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 4. Det ÄR vacker, bara man stannar upp och verkligen tittar :) Hittar många bruna, lila och brända gula toner på dina bilder, färger som är riktigt vackra :)

  Ha det gott :)

  SvaraRadera
 5. Vilka fina kollage! Visst är det så att om man bara tittar lite mer ordentligt (och gärna med hjälp av kameran) så ser man en massa fint. Sedan jag började blogga och fotografera ungefär tusen gånger mer än jag gjorde förut har jag börjat lägga märke till saker och förändringar i trädgården på ett helt annat sätt. Ha det bra!Kram,
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra bilder i den fina bruna färgen!
  Läckert, men förstås, själva gråa hösten är ändå inget vidare, men vilken tur att man kan se det från den vackra sidan allt emellanåt.
  Kram/Bea

  SvaraRadera
 7. Vilken bra idé, att gå ut med kameran. Visst ser man saker på ett annat sätt när man börjar fotografera. Det är toppen! Det blev jättefina kollage i finstämda bruna färger:o)

  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Härlig blogg med massor av jättefina bilder!
  Här tittar jag nog in fler gånger!
  Snopet med din sovmorgon men du uttnyttjade ju den bra!
  mvh Mia

  SvaraRadera
 9. Ja även brunt är en vacker färg :) du är duktig med kameran :) /Suss

  SvaraRadera
 10. Men gud så fint! Helt rätt, ibland måste man komma riktigt nära för att se all skönhet och bara vara i nuet. Det är nästan vemodigt vackert.
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 11. Kan bara säga, att jag gillar brunt!
  Speciellt i din tappning!
  Efter ditt förra inlägg strök jag omedelbart vaxklockan från min planteringslista. Hade glömt, att den nästan alltid frös innan den hunnit i blom. Dessutom överlevde den inte.

  Kramar
  Eva

  SvaraRadera
 12. j, visst är brunt vackert! NU kan man ju faktiskt se att brunt är ok....MEN grönt är dock vackrare framöver, eller hur? Underbara bruna bilder!
  Hälsn lena

  SvaraRadera
 13. Hej Lotta,

  tack för att du såg att det var en liten talgoxe på min bild:o)

  God helg!! Kram Maria

  SvaraRadera
 14. mmmm..... brunt är vackert! Precis så där är det...... Om man bara tittar efter hittar man det som som är vackert i trädgården året om. Även när man tycker att allt ser ut som skräp egentligen.... Helt fantastiskt fint kollage du gjort! Och fint inlägg.....

  Hihi.... skulle vilja se dig i flanellpyjamasen körandes ner till tågstationen.... ;-) Kan berätta att jag också gjort något liknande.......

  Ha det gott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 15. Verkligen tur att du tog dig en runda med kameran. Jättefina bilder, och så fina kollagen blev. Är dålig på kollage själv, men jag beundrar de som kan!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 16. Så vackra bilder av brunt du visar ;-). Brunt som nästan har pastellfärger.
  När det regnar eller dimman ligger tung då har naturen verkligen fina färger och det tycker jag du lyckats fånga.
  Fortsatt trevlig söndag
  Birgitta

  SvaraRadera
 17. Så otroligt fint! Gillar ju färgen brun annars också och dom mer jordnära färgerna. Blir sugen att ta fram kameran och rusa ut:)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Man kan väl ändra sig...

Blommande träd