Smått grått och lite blått kan bli rätt flott

Nu är det tur att man har lite torktåliga växter att vila ögonen på. Närmast husets södersida finns de torraste rabatterna. Växterna här ska hålla sig vackra utan extra vattning är det tänkt.  
Lavendelgången kommer från en enda moderplanta och har vuxit fram allt eftersom fröplantor från denna har flyttats och växt till sig. Den nyaste delen är fortfarande lite gles men börjar ta sig.
På andra sidan gången finns den grå rabatten som löper nedanför altanen. Här pågår upprensning och är tänkt att bli ännu mer stenig och torr än vad den är idag. 
lavendelgång, stockros, rysk martorn, viol, fjärilslavendel, silvermalört, okänt gräs, purpurklätt- blad, och blomma, vitpytta, clematis 'Blekitny Aniol', Sune

Humlorna och fjärilarna är de enda som har bråttom dessa slöa sommardagar. Vi andra bara lutar oss tillbaka och njuter, eller gör som jag, kryper runt med kameran - det gäller att passa på!!
stockros, gräs, sedum, semestersnäckor, rysk martorn, lammöra, rosenplister, vallmokapsel, vallmo, clematis 'Etoile Violette', fjäril, kärleksört.

Jag har precis gjort sommarens motionstur och känner verkligen att jag förtjänar att vila benen ett tag.
På väg upp till Preikestolen i Norge är utsikten över Lysefjorden bedövande vacker.


Kommentarer

 1. Silvervackra torktåliga växter!
  Vilken utsikt på din "motionsrunda", wow!
  Sophia

  SvaraRadera
 2. Just nu känns det som att jag inte har några torktåliga växter alls...förutom lavendel..vattnar och vattnar ;))

  SvaraRadera
 3. Så mycket vackert du visar! Tackar för inspirationen som kom över mig.

  /Anette

  SvaraRadera
 4. Lavendelgång..... Du Lotta..... det var ett riktigt vackert ord.... Det ska jag lägga på minnet. Å såå härligt att ha just en lavendelgång.... Älskar verkligen lavendel.... men min är gles och tunn och kan inte kallas annat än 'fjun' eller strån...... Så njut.......

  Vad mycket fina växter du har... Snyggt med silvrigt och vitt med lite inslag av cerise och lila... Urläcker klematis också.....

  Wow - vilken utsikt!!!! Du är förtjänt av att vila benen........ :-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 5. Toppenkombination av vackra torktåliga växter! Mycket bra kombinationer för mina torra sandiga slänter som jag håller på att förvandla till rabatter. Tack för inspirationen!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick