Vinterblomning och söta kakor

Jag har svårt att känna den där riktiga julstämningen ännu. Kan det kanske bero på den dubbla primulan som möter mig i rabatten när jag kommer hem från jobbet? ... eller kanske duggregnet som fyller dammen ?... eller balkansippans knopp som är på väg upp?...... rhododendronblomman eller den blommande paradisbusken? Det tycks mig som om de senaste decembermånaderna har varit väldigt milda och blommande, i alla fall här i Skåne. Men en trädgårdsnörd ska väl inte beklaga sig över mildväder; jag har idag planterat några realökar, dragit upp lite ogräs och räfsat samman de sista löven. Trädgårdsarbete är ju härligt oavsett vilken årstid.
Det här är min vy varenda morgon och jag måste erkänna att det funnits en liten, liten frestelse att öppna upp för Bambi & co - Disney live så att säga - och en liten förkänning av julens tv. 
I morse blev visionen alltför sann när jag såg hur bestarna betade bland perenner och buskar. Det blev till att gå ut och fästa upp mer nät. 
Efter det trista jobbet fick jag in och muntra upp mig med ett litet kakbak. 

Mördegskakor    25 st

Ev. 1/2 dl fint krossade polkagrisar, äppelskivor & kanel eller hallonsylt

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör
1 äggula

Arbeta ihop till en deg och låt den vila i kyl ca 30 minuter. Baka ut till kakor och grädda dem i 200º 6-8 minuter. Jag gjorde några med hallonsylt, några med äppelskivor och kanel och några med polkagriskross. Lite röd karamellfärg gör de fint rosa. Sött och gott till 2:a adventsfikat. 
Kommentarer

 1. Jul är mysigt men jag föredrar mildväder och knoppar! Alla gånger!
  Trevlig helg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Fint med blommor i december men inte blir det någon julstämningen av det. Vi har barmark fortfarande här uppe i Umeå också.
  Trevlig helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Så vackert vid dammen! Underbar bild. Oj har du rhododendron på väg att slå ut, helt galet:) Här ser jag att rosknopparna blir större och större.
  Fin helg till dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Tack för ett enkelt kaktips! Just nu håller jag till i köket, har tagit fram bakmaterial...Ska först göra en saffranspannkaka med recept från Icakuriren i går. Ska ha den till jul som efterrätt...men lite andra kakor tex mördegskakor passar mig. Enkelt ska det va´!
  Ha en fin adventshelg! Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick