Baka liten fågelkaka
En av vinterhalvårets roligaste matlagning är när det är dags att utöka fågelmatsmenyn.
Efter 'man tager vad man haver-principen' så fyller jag en skål med vad jag hittar i skafferiet och drygar ut med lite köpt vildfågelmat. Denna omgång innehåller torkade tranbär och aprikoser, russin, havregryn, linfrö, hampfrö, skalade solrosfrön och hackade nötter (ej saltade!). Ner med blandningen i kakformarna och sen på med smält kokosfett och rör runt så allt blir täckt av fett. Sen gäller det att det blir en natt med frostgrader (-2,5 här i natt!) så att allt stelnar.
För mitt eget höga nöjes skull så har jag bundit små buketter från trädgårdens buskar och fäst vid kakorna, fåglarna tycker nog bara det är onödigt krafs som hänger i vägen, men visst blev det fint?
Superfint! Du skämmer bort fåglarna, men du har glädje av det själv, och det är ju bra!
SvaraRaderaKram
Katarina
Både fint för människoögat och fint för fågelmagen....
SvaraRaderaTur det finns snälla människor som gör så fåglarna får i sig lite smått och gott i sina små magar....
Så lyckliga fåglarna blir hos dig. Jättefint!
SvaraRaderaKram Maria
Det var minsann en av de finaste fågelmatarebilder jag sett! Bra med skåprensning och fågelmatsbak samtidigt.
SvaraRaderaHa det fint
Anette
Oii vad superfint! Klart fåglarna uppskattar det dä tror jag dä ;)
SvaraRaderaKRAM från mig!
VAd sugen jag blir på att baka fågelkakor. Min man som älskar kakor blir nog allt lite besviken om jag gör det iställer för att baka till honom.
SvaraRaderaFina och så många!!!
Allt gott
Annika