Helt vanlig rhododendronblomning

Rhododendron tillhör inte mina absoluta favoriter, men i kvällssolens sken blir det en riktigt trolsk stämning längst ner i trädgården, när de stora blommorna förvandlas till juveler.  Det är de helt vanliga 'Grandiflora', 'Roseum elegans' och 'Nova Zembla' som står planterade framför aldungen, uppstammande och utgallrade så jag ska komma åt att trampa runt i sorkhögarna undertill, och det tycks de ju faktiskt trivas med.
På andra sidan gången, i den stora halvmåneformade rabatten har mitt senaste inköp fått en tillfällig placering. Den lilla lönnen Acer palmatum 'Deshojo'. På våren knallröda blad som framåt sommaren övergår till grönt, härdig i zon I-II.   
Så småningom ska den få stå vid dammkanten..... om nu mina killar kunde rappa på lite med grävningen bara så det blir en dammkant någon gång. Denna gången vågar jag faktiskt inte plantera innan projektet är klart, vilket annars är ett effektivt sätt att påskynda jobbet har jag märkt.

Kommentarer

 1. Tänk hur man lär sig att få saker gjorda ;) De där rhododendrona har jag en lite kluven inställning till. När de blir gamla och riktigt stora gillar jag dem, pampigheten. Men resan dit.... Att stamma upp och odla under var en bra tanke.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Så fint de skimrar i solen.

  Hoppas att långhelgen har varit toppen.
  Rebecca

  SvaraRadera
 3. Vilken enorm trädgård du verkar ha! Hur stor och hur fint som helst, särskilt med dina enorma rhoddisar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick