'Jag ska bara....'

- Ska vi åka och handla sen, frågar K.
Jag, som sitter med kaffekoppen och tittar ut på rosen Valdemar svarar:
- Mmm, jag ska bara rensa bort det värsta ogräset i trapprabatten.


Några timmar senare kommer K ut och undrar vad i helsike jag håller på med!
- Oj... det var visst mer ogräs än jag trodde....

Även om alla prydnadsgräs jag vet jag planterat där tillsammans med massor av sedum och sempervivum-plantor är ett minne blott, och sniglarna har gått alltför hårt åt irisen för att den ska kunna stå kvar, så blev jag faktiskt positivt överraskad när jag hittade en liten dvärsyrenbuske och två friska buxbombollar under alla stinknävor och hässleklockor.


 Och vilka ytor jag plötsligt har att leka med! Nu ska här finrensas och sen börjar planeringen. Mörkt rosaröda nävor, låga vita perenner och röd- och mörkbladig alunrot.
- Nu är jag klar så vi kan åka och handla. Kan vi kanske svänga förbi plantskolan också?


Kommentarer

 1. Så vacker din Valdemar är. Vi åkte på semester precis när den började blomma, och när vi kommer hem är den säkert överblommad. Liten miss i tajmingen:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det där känner jag igen: -Vart tog du vägen? Så har jag försjunkit i rensande och plockande. Kul att ha ytor att plantera på, så mysigt i din lund och Valdemar tjusig.
  allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Haha, känner så väl igen det där! "Ska bara", precis som Alfons Åberg. När jag väl har satt igång så är jag svår stoppad . Blev det något besök på plantskolan? ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Vy Tre

Överblick