Blommig fredag - Inte utan min....


Det är det här med prylar i trädgården.
En del avskyr det, andra älskar det i överflöd och några tycker det är ok med lite lagom.

Jag har gått igenom alla tre faserna. Först, då min trädgård skulle vara en 'riktig' skog fick det inte finnas en pryl som inte hörde hemma i skogsmiljön. Sen blev jag loppisfrälst och samlade på mig allehanda skrot och skräp som drällde precis överallt. Nu har jag landat på en nivå som känns lagom för mig. Några utvalda saker, de flesta med en liten personlig anknytning, finns nu i trädgården eller blir utplacerade varje vår.

Jag skulle absolut klara mig utan både harven från grannen, gorgoylen från Tyskland och ljuskronan från loppisen på österlen - men jag hade verkligen saknat min krokodil!


Han har legat i sin lilla damm i snart 20 år och börjar se lite sliten ut. Inköpt för att roa sönerna, och de i sin tur roade sig med att skrämma kompisarna med honom, så han hade ett syfte från början.
Sen upptäckte jag att han älskas av grodorna. De samlas på hans rygg och sitter där och myser under varma sommardagar och med ett plopp så dyker de snabbt ner i dammen om jag kommer för nära med kameran.
Sin bästa tid har krokodilen när han bäddas in av blommande vitsippor och lite senare myskmadra. Då slätas hans fulhet ut och han blir ett uppfriskande avbrott i all skönhet.... enligt mig. Jag har full förståelse för de som tycker det var det värsta de sett i en trädgård.
Nu har han börjat bli så sliten så jag är rädd att han inte klarar en säsong till och jag börjar fundera på ersättare. För utan min krokodil vill jag inte vara!

Fler saker man inte vill eller kan vara utan hittar ni hos Bland rosor och bladlöss.

Kommentarer

 1. Vad himla läcker! Om du nu ska ersätta honom... Vart hittar man en sån?
  Med andra ord: Vill ha :D

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Ett skönt inslag i din damm, och så roligt att grodorna gillar den :)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jag är inte så himla förtjust i trädgårdskonst... Men den kitschiga krokkon gillar jag. Kanske för vi hade ex-makens morfars uppstoppade krokodil i vardagsrummet. Kan man inte göra någon form av honom och gjuta en ny? En sån skulle jag vilja ha :)

  Carina

  SvaraRadera
 4. Sällan har jag sett en dekoration som passar in så bra. Han är ju helt underbar!
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta!
  Det är nog inte många som har en krokodil i trädgården, men han passar ju bra i dammen.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 6. Härligt!!
  Klart du ska ha en krokodil:)) Kan se barnens kompisar första gången...fniss...
  Jag har samlat på mig en hel del också. Skulle inte vilja vara utan det.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Har väl inte riktigt förstått tjusningen med en krokodil i trädgården men på dina bilder ser den så naturtrogen ut att jag måste hålla med. Jätteläckert :)))

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Din krokodil är helt fantastisk där den gömmer sig bland blommor och blad. Tycker om lite lagom med trädgårdskonst och hade nog inte trott att jag skulle bli förtjust i en krokodil. Men det blev jag. Hoppas du får tag i en ersättare om den ger sig.
  Allt Gott!
  Anna-Karin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Överblick

Vy Tre