Startar med lökplantering

Det behövs en trädgårdspaus tycker jag. Det finns ju så mycket man vill planera för inför säsongen och till detta går det åt mycket vintertid. Igår var jag dock ute och planterade ner julens hyacinter och julrosor, så trädgården stängs nästan aldrig ner helt och hållet även om det är rejält lerigt mellan vattenpölarna.
Något jag föresatt mig detta år är att dagligen gå en sväng i trädgården. Om det så är en extra tur i ösregn när jag ändå är ute med soporna eller en omväg med pannlampan för att kolla om förrådsdörren är låst, så ska jag gå en liten sväng i trädgården. Jag märker själv hur mitt humör förbättras direkt och det enda som behövs är tillgängliga galoscher, en skaljacka och kanske en extra tröja när det, som i morse, är -8 grader.



Inomhus har vi startat upp operation utrensning och jag har kommit till tidningshögarna. Målet är att en kubikmeter trädgårdstidningar ska bantas ner till en pärm med urklipp som passar min trädgård. Jag har gått igenom 4 årgångar och har 'bara' 21 kvar!

Kommentarer

  1. Så vackert. Vi hade också -8° i morse.
    Härligt att rensa ut, jag rensade ut massor av tidningar när vi flyttade.
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Fin bild på katten och gräset:)Det där med rundan i trädgården skulle jag behöva ta efter. Det blir alldeles för sällan den här tiden på året för mig.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Härligt ljus i bilderna. Här är lite svårt att gräva just nu men det går. Jag grävde upp jordärtskockorna idag och de var riktigt fina. Men julrosorna får stå kvar i sin kruka på trappen. De blommar jättefint fortfarande. Låter som en bra idé att ta en tur därute varje dag - det ska till här också.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  4. Så vackert vårigt det känns hos dig. Trots 8 minusgrader. Men bara det att solen skiner och bambun skiftar i grönt gjorde mycket för vårkänslorna. Hoppas allt är fint med dig! <3
    Varm kram!

    SvaraRadera
  5. Ja, då har du att göra! Att gå igenom 25 årgångar!!

    Märkligt att man spar allt (jag gör lika) men jag tittar aldrig i de gamla årgångarna. Jag är bara en ekorre :)

    Ha en fin helg!

    //Veronica

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Fembladig akebia (eller chokladvin?)

Plötsligt i paradiset

Bågarna bågnar