Blommig torsdag - Julklappstips i efterhand!

Det blev ingen blommig fredag innan jul så jag kör mitt inlägg nu i stället. Julklappar kan ju alltid förvandlas till födelsedagspresenter....

Tidernas trädgårdsjulklapp fick jag för några år sedan: dammduk, pump och bäst av allt: hjälp med anläggningen! En mångårig dröm som blev verklighet och hittills det absolut jobbigaste, och bästa, vi gjort i trädgården.


Förra året önskade jag mig bokashihinkar och blev inte besviken. Jag är fortfarande väldigt nöjd med bokashikomposten och tror definitivt att sommarens enorma skörd är ett resultat av denna julklapp. 
Den stora överraskningen stod K för då han överlämnade en julklapp med orden 'den här är väldigt otäck så var extremt försiktig när du öppnar den!' Hela släkten höll andan när jag försiktigt vecklade upp en sork- och mullvadsfälla som med hjälp av tryckvågen från slaktpatroner ser till att odjuren försvinner. På nyårsaftonens morgon small fällan av för första gången och under säsongen har den smällt av ytterligare fyra gånger på olika ställen i trädgården. Från augusti månad har jag inte sett ett enda hål!!  Det verkar nästan för bra för att vara sant här, där mullvadar underminerar allt och vattensorkar fäller hela träd. Är det fällan som reducerat beståndet eller är det den regniga sommaren som gjort min lerjord extremt oattraktiv för odjuren? Jag hoppas och tror på det första och utser sork- & mullvadsfällan till en toppenjulklapp!


I år är min önskelista blank men jag har antytt för familjen att fågelholkarna börjar se lite rangliga ut. Jag hoppas jag slipper stå i förrådet och snickra själv efter nyår... det är inte min starka sida!

Sen finns det saker som alltid är roligt att hitta under granen: böcker, tidingsprenumerationer, upplevelser, fina vattenkannor eller kanske en hängmatta. Trädgårdsnörden är lätt att hitta klappar till.

Vill ni se mer julklappstips för trädgårdsnördar så besök Bland rosor och bladlöss.

Själv ska jag med stort intresse göra just detta, och sen kanske stressa upp K med en sista-minuten-lista! :DIdag är vi 4 dagar in på 2018 och K slapp en sista minuten-lista. Jag har varit ute i förrådet och inventerat brädlagret då det inte fanns en enda fågelholk i paketen i år. Mycket annat roligt blev det, även om det tycks mig som om familjen önskar att jag tillbringar mindre tid i trädgården och mer i köket... med att göra egenhändig pasta bland annat! Vi får väl se hur det blir med den saken....

God fortsättning!

Kommentarer

 1. Vilka fina julklappar du har fått och så fin dammen blev. Kan berätta att för några jular sedan så hade jag turen att få en fin fågelholk i ett paket i ett julklappsspel och i den fina fågelholken där har vi hyresgäster varje sommar så jag hoppas att din önskan slår in.Margareta

  SvaraRadera
 2. Dammen eller en damm kommer stå högt på önskelistan här också. Jag får nog mest önska hjälp eftersom barnen är typ fattiga studenter. Men hjälp är ovärderligt vid stora projekt. Bokashi kan jag bara hålla med om... Och jag är evigt tacksam att jag inte tror det finns varken mullvadar eller vattensork hos mig. Ibland kan jag se någon större gång men jag vill tro det är möss.

  Hoppas du får hjälp med holkarna! Carina

  SvaraRadera
 3. Så bra när man hittar fällor som fungerar. Holkarna kanske kommer ...
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta!
  Toppen om det fungerar, så du slipper sorkarna. Holkar har stått på min önskelista ett tag. Det slutade med att min man fick färdiga byggsatser till holkar förra året, så han behövde bara montera dem, och jag målade.
  God fortsättning på det nya året.
  Marika

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång.

Populära inlägg i den här bloggen

Trädgårdströtthet - finns det?

Spaljéer, pergolor, klätterstöd

Man kan väl ändra sig...