Välkommen till skånsk vinter

Grönt, blommande och vårlökar på stark frammarsch. Så ser vintern ut hos mig så här i slutet av januari 2018.Jag skulle gärna skotta snö en månad i många minusgrader om jag slapp se nedanstående en endaste dag till! 
Tredje dagen jag är ute och plockar småsniglar och de minskar inte. Nu ska jag börja dela in trädgården i småzoner och punktbekämpa. Idag blev det skörd runt julrosorna med efterföljande giftströssel. Imorgon tror jag att jag kryper runt dammen. Suck! 


Någon som vill byta mot en snöskottning?


Kommentarer

 1. Tyvärr har jag ingen snö att byta bort men efter regnet igår så behöver jag säkerligen börja leta sniglar nu när den tunna tjälen lättar. Ett evigt tråkigt jobb men jag kommer nog inte komma till läget som min fd granne som la ner allt för det var ändå meningslöst att bekämpa sniglarna. Det känns ännu tråkigare.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Låter inge vidare! Att de redan vaknat till! Jag tycker om att skotta, så jag vill inte heller byta om det hade varit möjligt. Tyvärr försvann all snö för nån dag sedan när regnet kom. Fast till natten har de lovat mer. HURRA!
  Jätte fina bilder, även snigeln som tar sig fram på mossan!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Kläckningar alla redan! Tur att du upptäckte och kan börja bekämpa. De små tycker jag är extra jobbiga att plocka och jag antar att det är för kallt för nematoder ännu. Här har jag märkt att skatorna lärt sig äta 2-3 centimeters. Även om de inte ensamma klarar att hålla stången är jag glad för deras bidrag.
  Kämpa på!
  /Anette

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Rabattbeskrivning: Fjärilsrabatt utan fjärilar

Trädgårdströtthet - finns det?