Omskolningsmiljö

Jag blir så inspirerad av tidningsbilder som visar hur man skolar om sina småplantor. Där jobbar man i en vacker, rustik och oöm miljö med ordning och reda samt iförd en snygg outfit.

Hur långt från verkligheten är det egentligen?
Jag vägrar nämligen att tro att jag är ensam om att sitta vid köksbordet i pyjamasbyxor (jag är ju ivrig att sätta igång och duschar gör jag efteråt), med jord mellan tårna och perlit i håret och pilla med de små plantorna.


Jag passade också på att starta ett av årets tester. Förra året köpte jag förgrodd vitlök som blev jättebra. Det bör väl fungera på gul sättlök också? Värt ett försök i alla fall.


...och förresten, under omskolningsarbete är jag alltid ensam hemma annars fungerar det inte!


Kommentarer

 1. Hi hi ja det blir rörigt o skitigt med alla våra små planteringar. Jag håller på som tur är i källaren men har en massa krukor i vardagsrummet. Pelargoner just nu och ännu mer små krukor längre fram.

  kram

  SvaraRadera
 2. Jag håller till i tvättstugan nere i källaren. Där har vi satt upp en bänkskiva med två vaskhoar där jordsäcken hamnar i ena hon medan bänskivan svämmas över med alla krukor och annat nödvändigt. Sen har jag ju mina sådder under lysrör därnere tills de kan flyttas ut i växthuset. Ett par bockar och en massonitskiva är allt som krävs - men alla sätt är bra / Kram gittan

  SvaraRadera
 3. Har vår källare som tur är.Där kan man slabba ner hur mycket som helst.En skiva över ett par bockar och hyllor för alla krukor.Jorden i plast-tunna.Fungerar så bra./Kram gunsan

  SvaraRadera
 4. Haha, de ser ju för söta ut, dina sättlökar. Kul idé! Och det där med outfiten, känns bekant på något vis:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Min man hejar på växthusbygget och jag är övertygad om att det är för att slippa jord inomhus :-) Skulle vara roligt att se bilder på alla hur de egentligen ser ut när de omskolar alla små plantorna.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Det kanske är så man ska göra med löken? Våra blir sällan så där stora och fina som vi önskar.Jag ser fram emot din "lab-rapport" :)

  SvaraRadera
 7. Jag får panik! Inte ett frö i jorden, inte ens en fröpåse köpt ännu! Det måste vara vädret som gör att jag liksom inte tror på att det faktiskt kommer en vår inom en snar framtid. Den dagen kan jag stå där med min långa näsa och glömma allt vad egna småplantor heter. Men luktärter måste jag bara ha, det får bli direktsådd...
  Kram från mig, Eva

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Det är klart jag blir glad för en kommentar men känn inget tvång. Själv läser och följer jag många bloggar utan att kommentera. Detta då jag för det mesta läser bloggar på mobiltelefonen och det blir ofta så konstiga ord då jag försöker skriva på min lilla skärm. :)

Populära inlägg i den här bloggen

Trist rabatt men trevliga träd

Rabattbeskrivning: Fjärilsrabatt utan fjärilar

Trädgårdströtthet - finns det?